More

  Jumătate dintre clienţii Galaxy Note 7 vor trece la iPhone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un studiu realizat de IDC (International Data Corporation) spune că, jumătate dintre clienţii Samsung Galaxy Note 7 vor trece la iPhone, în urma retragerii de pe piaţă a phablet-ului care risca în orice moment să explodeze.

  Samsung nu a găsit nici până astăzi cauza supraîncălzirii dispozitivelor Note 7, iar acest lucru este un motiv în plus pentru care clienţii încep să îşi piardă din încrederea în brandul sud-coreean.

  Noul studiu pare să contrazică studiile recente realizare de CEO-ul Sprint, Marcelo Claure, care pretindea că majoritatea celor care deţin Note 7 vor alege să înlocuiască phabletul cu un Galaxy S7. Un alt studiu realizat recent de BayStreet cu privire la Note prezice că 70% dintre cei care deţin Note 7 vor schimba dispozitivul cu un Galaxy S7.

  IDC spune că, studiul său a fost condus online în intervalul 17 – 18 octombrie, la 4 zile după ce Samsung a anunţat că va pune punct producţiei Note 7. Mai exact, studiul s-a concentrat pe trei grupuri de clienţi: actuali deţinători de smartphone-uri Samsung (507), foşti deţinători de smartphone-uri Samsung (347) şi deţinători de smartphone care nu au achiziţionat niciodată un telefon al brandului Samsung (228). Doar 24 de utilizatori Note 7 au luat parte la studiu, motiv pentru care datele acestuia ar trebui tratate doar cu funcţie de ghidare.

  IDC a adăugat că 17% dintre deţinătorii Note 7 au declarat că ar alege un alt smartphone Samsung. Majoritatea acelor deţinători de Note 7 va merge în magazine pentru a înapoia telefoanele.

  Destul de mulţi repondenţi ai studiului au spus că vor lua în considerare achiziţionarea unui produs non-smartphone al companiei Samsung, precum TV şi periferice, de altfel o veste bună pentru compania sud-coreeană. IDC mai spune că majoritatea repondenţilor au oferit un răspuns „neutru spre pozitiv” la modul în care s-a ocupat Samsung de retragerea Note 7, iar 13% dintre repondenţi nici nu au auzit de acest scandal.

  Anthony Scarsella, manager de cercetare pentru dispozitive mobile la IDC, este de părere că retragerea Note 7 şi efectele sale asupra Samsung pot dispărea dacă va exista o lansare puternică a Galaxy S8 în 2017.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.