More

  Turcia a blocat Facebook, Twitter şi WhatsApp la nivel naţional

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit grupului de monitorizare Turkey Block, Turcia a restricţionat accesul cetăţenilor la Twitter, Facebook, WhatsApp şi YouTube încă de la orele 1:20 am.

  Conexiunea la acele serviciile de comunicare a fost suprimată de furnizorii de servicii de internet, acestea nemaiputând fi accesibile.

  Interzicerea accesului la Facebook, Twitter şi WhatsApp pare să aibă legătură cu arestarea peste noapte a 11 membri ai Parlamentului, care aparţin partidului democratic pro-kurzi.

  Din păcate, aceasta nu este prima dată când Guvernul turc a permis interzicerea serviciilor de internet în vremuri de acest tip. Doar luna trecută, a fost interzis accesul la Google Drive, Dropbox, OneDrive şi GitHub, în încercarea de a suprima scurgerea de e-mail-uri ce aparţineau Ministrului Energiei şi Resurselor Naturale, Berat Albayrak.

  Reţinerea deputaţilor din Partidul Popular Democrat este în conformitate cu legea, a afirmat ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag, în cadrul unei declaraţii difuzate de televiziunea de stat TRT, citate de site-ul postului BBC.

  Poliţia a percheziţionat locuinţele şi a reţinut cei doi lideri ai Partidului Popular Democrat, al doilea cel mai mare partid de opoziţie din Parlamentul turc. Cel puţin alţi nouă parlamentari ai Partidului Popular Democrat au fost reţinuţi după ce au refuzat să depună mărturie pentru infracţiuni legate de „propagandă teroristă”. Percheziile Poliţiei au avut loc în oraşele sud-estice Van şi Bingol.

  Foto: Shutterstock

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.