More

  Un smartphone Samsung Galaxy J5 a explodat în Franţa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit unui raport al Associated Press, un smartphone Samsung Galaxy J5 a „explodat” duminică în Franţa. Lamya Bouyirdane, deţinătoarea telefonului, spune că a observat că telefonul era fierbinte în timpul în care se afla în cadrul unei adunări de familie.

  Bouyirdane a aruncat dispozitivul mobil când din acesta a început să iasă fum. La scurt timp, telefonul a început să ia foc şi spatele a „explodat”. Focul a fost ulterior stins de partenerul de viaţă al femeii.

  Nu este clar încă dacă telefonul J5 face parte din seria lansată în 2015 sau din cea din 2016, deşi un comentariu din partea analistului IDC, William Stofega, sugerează că dispozitivul a fost la vânzarea doar „pentru câteva luni”, lucru ce indică faptul că vorbim despre o ediţie recentă. De asemenea, Stofega a sesizat că este primul caz cu un J5 de la Samsung care ia foc.

  Într-un comunicat de presă, Samsung a precizat că nu poate comenta pe marginea incidentului, pentru că nu a reuşit să îl investigheze corespunzător.

  Samsung Galaxy Note 7 a fost retras definitiv de pe piaţă în luna octombrie, după ce un număr destul de mare de terminale s-au supraîncălzit şi au luat foc. Totuşi, se pare că şi Apple investighează rapoarte legate de supraîncălzirea iPhone 7.

  Bateriile litiu-ion, precum cele folosite în cazul dispozitivelor mobile, printre care enumerăm smartphone-urile, tabletele şi laptopurile, se încing când sunt utilizate şi chiar şi un defect minor poate provoca o explozie. Nu ştim pentru moment dacă J5 şi Note 7 de la Samsung prezintă acelaşi tip de problemă, dar dat fiind că J5 este pe piaţă încă din luna aprilie, este posibil ca problema să fi fost detectată mai devreme dacă era un defect comun.

  Până la această oră, Samsung nu a reuşit să ofere clienţilor cauza exploziei bateriilor Note 7, dar recent a publicat câte o pagină de scuze în 3 cele mai mari ziare din Statele Unite ale Americii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.