More

  Un nou concept de baterie se încarcă în câteva secunde şi durează zile întregi

  Cel mai enervant lucru în legătură cu smartphone-urile zilelor noastre nu este dimensiunea display-urilor, ci cât de mult poţi să profiţi de o singură încărcare.

  În ultimii ani am văzut îmbunătăţiri majore pe dispozitivele Android, dar tehnologiile actuale nu reuşesc să ofere o autonomie a bateriei mai mare de două zile în regim de utilizare normală.

  În viitorul apropiat se pare că acest lucru se va schimba, iar asta mulţumită oamenilor de ştiinţă de la University of Central Florida. Un grup de cercetători au creat un nou prototip de baterie care nu pare să se degradeze nici după ce a fost reîncărcat de 30.000 de ori.

  Cu această cercetare, ar putea fi posibil să fie creată o baterie care s-ar putea încărca ultra-rapid, la o capacitate suficient de mare încât să ofere o autonomie de 20 de ori mai mare decât o oferă bateriile disponibile la ora actuală pe telefoane.

  „Vei putea să îţi încarci telefonul mobil în câteva secunde şi nu vei mai avea nevoie să îl reîncarci pentru o perioadă de peste o săptămână”, spune Nitin Choudhary, unul dintre dezvoltatorii studiului.

  Acest prototip de baterie se poate încărca rapid pentru că depozitează electricitate pe suprafaţa materialului şi nu se bazează pe reacţiile chimice, aşa cum fac bateriile disponibile la această oră pe piaţă.

  Tehnologia este în fază incipientă de dezvoltare în acest moment, iar cercetătorii îşi propun să o patenteze, dar au ţinut să precizeze că „pentru dispozitivele electronice mici, materialele noastre le depăşesc pe cele convenţionale la nivel global în termeni de densitate a energiei, densitate a puterii şi stabilitate ciclică.”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here