More

  Apple şi Google vor concura pe piaţa de vehicule autonome

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple şi Google în curând nu vor mai concura doar pe piaţa de smartphone-uri, tablete, smartTV şi wearable, ci şi pe piaţa de vehicule autonome. Cele mai recente zvonuri sugerează că Apple este pregătit să facă saltul pe piaţa autoturismelor care se condus singure, iar despre Google ştiind deja că lucrează intens la Google Car.

  Apple a dezvăluit o scrisoare trimisă National Highway Traffic Safety Administration, exprimându-şi interesul cu privire la regulamentul în cazul maşinilor care se conduc singure ce urmează să fie pus în aplicare în anii ce vin. Deşi producătorul de iPhone-uri nu confirmă implicarea sa în piaţă, simplul fapt că a scris organelor de reglementare din Statele Unite indică interesul puternic pentru maşinile autonome.

  „Apple foloseşte învăţarea mecanică pentru a-şi face produsele şi serviciile mai inteligente, mai intuitive şi mai personale. Compania cercetează în amănunt învăţarea mecanică şi automatismul şi este încântată cu privire la potenţialul sistemelor automatice din multe zone, inclusiv din transport”, scrie Steve Kenner, Director Apple pentru Integritatea Produsului.

  În document mai sunt precizate chestiuni legate de securitate, intimitate şi de beneficiile de distribuire a datelor între comapanii. Ideea este aceea că toate companiile ar trebui să împărtăşească date care ar putea fi utilizate pentru a îmbunătăţi toate sistemele de conducere autonomă. Acest lucru ar face ca vehiculele să fie mai sigure pentru şoferi şi călători, pentru că sistemele ar putea învăţa dintr-o colecţie de date.

  Apple mai menţionează în document că ar trebui să li se dea o şansă corectă noilor producători: „Atât Congresul, cât şi NHTSA au recunoscut de-a lungul timpului că producătorii trebuie să conducă teste limitate şi controlate pe drumurile publice. De fapt, Congressul a emis o dispoziţie în Actul FAST permiţând clar producătorilor să testeze pe drumurile publice fără să solicite o scutire de la FMVSS. Dar Actul FAST nu oferă aceeaşi oportunitate şi noilor 10 intraţi pe piaţă”, mai adaugă Steve Kenner.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.