More

  Cum arată o lucrare RCS RDS făcută de mântuială şi cât durează reparaţia unei avarii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă eşti abonat RCS RDS, fie pentru internet, televiziune sau telefonie mobilă, cu siguranţă la un moment dat ai fost nevoit să apelezi serviciul de Relaţii cu Clienţii al companiei pentru a fi remediată o avarie. În unele zone în care RCS RDS are acoperire există fibră optică, în altele se mai lucrează la acest capitol.

  Am mai scris pe Noobz despre experienţele avute cu RCS RDS şi în mod special cu tehnicienii angajaţi de această companie. Am întâlnit cazuri în care reprezentanţii veniţi la faţa locului nu ştiau să formateze un router, cazuri în care nu găseau firul potrivit în panoul de control de pe casa scării, ca de altfel şi situaţii în care nici măcar angajaţii furnizorului nu aveau semnal pe Digi Mobil şi nu puteau rezolva problemele clienţilor.

  Reprezentanţii RCS RDS care execută lucrări pe teren sunt împărţiţi pe echipe, de regulă acestea fiind formate din câte doi tehnicieni. Pentru fiecare zonă în care compania are acoperire există câte o echipă care trebuie să se ocupe de avarii şi ar trebui să ofere servicii de mentenanţă 24/24. Din păcate, dacă încerci să suni la RCS RDS după orele 18:00, vei auzi doar un robot care îţi cere să rămâi în telefon până când un operator te va prelua, în loc să ţi se transmită că după orele 18:00 operatorii se ocupă doar de sesizările transmise online.

  Dacă vă întrebaţi cum arată o lucrare efectuată de tehnicienii RCS RDS, imaginea de mai sus este doar una dintre exemplele existente. Aşa cum puteţi vedea, managementul cablurilor este unul defectuos, acestea stau în tensiune pentru a susţine routerele şi oricând există riscul ca o avarie să se producă.

  Recent, RCS RDS a început să ofere clienţilor posibilitatea de a prelungi abonamentul de internet pentru o perioadă de doi ani de zile, iar la schimb le montează în casă un dispozitiv care ţine loc de router wireless de 500 mbps. O astfel de opţiune am ales chiar eu pentru apartamentul proprietate personală, iar lucrarea, aşa cum puteţi vedea în imaginea de mai jos, este efectuată cu maxim dezinteres.

  Pe lângă faptul că angajaţii RCS RDS execută neadecvat lucrările, ar mai fi de precizat că dacă sunt solicitaţi să vină să îşi repare erorile de tipul celei de mai sus, aceştia anunţă că revin a doua zi, după care uită complet de client.

  Un management defectuos al cablurilor reprezintă un pericol foarte mare pentru consumatori. Pe de o parte poate fi vorba despre problema la nivel de furnizare a serviciilor şi pe de altă parte despre posibilitatea ca la un moment dat să aibă loc un scurt circuit care să ducă la o adevărată catastrofă. În plus, dacă pe scara blocului locuiesc copii, lucru care în mod cert este cât se poate de plauzibil, există riscul ca la panoul de control RCS RDS, unde cablurile arată ca nişte maţe încâlcite, să aibă acces oricând un minor care să defecteze ceva acolo sau mai rău, să se rănească.

  Este curios să aflăm ce părere are ANPC cu privire la această practică de punere în funcţiune a unor servicii, dacă ceea ce vedem în imagini este normal să se întâmple şi mai ales dacă pentru remedierea unei avarii la internet fix termenul de soluţionare trebuie să se extindă la peste 12 ore?

  Menţionez că am adus la cunoştinţă marţi, 20 decembrie 2016, orele 21:00, RCS RDS, printr-o sesizare telefonică ce poate fi verificată, că există un astfel de management al cablurilor efectuat de una dintre echipele tehnice, plus lipsa serviciului de internet fix de mai bine de 3 ore, iar singura opţiunea care ne-a fost oferită a fost să aşteptăm până miercuri, 21 decembrie 2016, orele 12:00, deplasarea la faţa locului a unui reprezentant al companiei care să se ocupe de avarie.

  O altă întrebare pe care am avea-o pentru RCS RDS este: Cum se ocupă compania de avariile semnalate de clienţi în perioada sărbătorilor de iarnă sau în weekend-uri, dacă în timpul săptămânii rezolvarea unei avarii presupune o aşteptare peste 12 ore?

  Ce poţi să faci când internetul fix nu funcţionează

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.