More

  CES 2017: Samsung prezintă o serie de proiecte C-Lab dedicate copiilor şi îngrijirii pielii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung Electronics va prezenta încă trei proiecte dezvoltate de Creative Lab (C-Lab) pe parcursul CES 2017, la Eureka Park. Lansat în decembrie 2012, C-Lab este un program dedicat startup-urilor, care încurajează cultura corporatistă creativă și dezvoltă idei inovatoare ale angajaților Samsung. Programul susține dezvoltarea ideilor de afaceri din orice domeniu de business.

  Proiectele care vor fi prezentate la CES 2017 sunt Tag+, un dispozitiv electronic care adaugă funcționalități suplimentare la jucăriile pentru copii, S-Skin, o soluție de îngrijire și analiză a pielii, care poate fi folosită acasă, și Lumini, un echipament portabil care verifică stratul interior al pielii cu scopul de a identifica și preveni diferite probleme care pot apărea la nivelul țesutului pielii.

  Tag+

  Tag+ este un dispozitiv cu buton, pe care copiii îl pot folosi cu ușurință. Acesta este un camarad digital, care se conectează la jucării și la o aplicație pentru telefon prin Bluetooth LE și prezintă interacțiuni intuitive. În funcție de acțiunile copilului – click, apăsare lungă, agitare sau lovirea tag-ului inteligent, aplicația companion răspunde în mod corespunzător, deschizând noi posibilități de distracție pentru copii. Cu Tag+, copiii pot avea experiențe multiple cu o jucărie, fără să își piardă interesul față de aceasta.

  S-Skin

  S-Skin este o soluție de îngrijire a pielii dedicată consumatorului final, care economisește atât timp, cât și bani, oferind, totodată, o îngrijire dermatologică profesionistă. Aceasta este formată dintr-un plasture cu un ac foarte mic și un dispozitiv portabil care analizează și oferă îngrijire pielii. Acul de mici dimensiuni poate penetra în profunzime țesutul pielii, pentru a oferi acesteia ingrediente eficiente și pentru a crește absorbția acestora în piele. Totodată, echipamentul poate măsura nivelul de hidratare al pielii, de roșeață și melanină, pentru a putea furniza un tratament corespunzător, pe bază de lumină LED. Starea în care se află pielea este salvată în aplicația care însoțește soluția, pentru a putea urmări evoluția acesteia de-a lungul timpului.

  Lumini

  Lumini este, la rândul său, un echipament portabil care identifică probleme ale pielii chiar înainte ca acestea să apară. După ce realizezi o fotografie a feței cu Lumini, dispozitivul analizează informația transmisă prin intermediul fotografiei cu propriul său algoritm și trimite datele colectate către aplicația de mobil. Dispozitivul identifică probleme care pot apărea pe sub piele, cum sunt coșurile, pistruii, porii măriți, ridurile, roșeața sau sebumul. De asemenea, pe baza analizei realizate, Lumini recomandă produse cosmetice care pot fi utilizate și poate oferi un consult de la distanță cu un dermatolog sau un specialist în îngrijirea pielii.

  Încă de la începutul acestui an, Samsung a prezentat idei din cadrul C-Lab din diverse zone, la evenimente internaționale. Ideile angajaților sunt arătate la aceste târguri, iar valoarea de business a fiecărui proiect este analizată în funcție de reacția publicului. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea fiecărui proiect în parte.

  Cinci proiecte suplimentare C-Lab care au fost dezvoltate cu succes vor fi expuse la CES 2017: MANGOSLAB, o imprimantă portabilă care printează memo-uri de pe dispozitive inteligente direct pe post-it-uri, Jameasy, o soluție care ajută utilizatorii să exerseze cu un instrument muzical acustic printr-un senzor modular atașat instrumentului, MOPIC, o husă de smartphone care ajută la vizualizarea de conținut 3D, fără a fi nevoie de ochelari, Analogue Plus, un dispozitiv hands-free pentru pălării, și WELT, o curea modernă pentru cei din domeniul sănătății. Prin CES 2017, aceste idei caută oportunități de business la nivel mondial.

  În același timp, performanța proiectelor C-Lab care s-au lansat cu succes, a atras atenția pieței globale. Imprimanta inteligentă Nemonic a celor de la MANGOSLAB și pantofii inteligenți IOFIT ai celor de la Salted Venture au fost premiate la Best of Innovation Awards la categoriile Accesorii pentru calculator și Tehnologii purtabile, în cadrul CES 2017. Totodată, WELT a lansat o curea de mici dimensiuni în colaborare cu divizia de C&T a Samsung, iar alte proiecte își așteaptă lansarea oficială, în prima jumătate a anului 2017.

  “Idei din diverse domenii, de la modă, la frumusețe sau copii, sunt dezvoltate având la bază tehnologii inovatoare, drept pentru care vom continua să căutăm și alte idei, într-un spectru mult mai larg,” a declarat Jaiil Lee, Vice President of Creativity & Innovation Center la Samsung Electronics.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.