More

  Cum să blochezi definitiv mesajele de tip spam pe Gmail

  Emailul este o unealtă folosită de foarte mulți utilizatori. Gmail are peste 1 miliard de utilizatori care folosesc lunar serviciul.

  Odată cu această unealtă extrem de folositoare, avem de-a face și cu o serie de hibe, pe care unii utilizatori rău intenționați le exploatează.

  În rândurile care urmează vom vorbi despre corespondența nesolicitată: spam. Mesajele nesolicitate constituie o problemă foarte mare pentru utilizatori, iar cu toate că Gmail are un folder special SPAM, unde majoritatea acestor mesaje ajung, există o posibilitate prin care mesajele pot fi blocate definitiv, fără a mai ajunge în inbox-ul tău.

  Mai jos vă voi descrie, pas cu pas, cum puteți realiza acest lucru, atât pentru cei care folosesc e-mailul de pe desktop, cât și pentru cei care folosesc dispozitivele mobile.

  Cum blochezi un expeditor dacă folosești un laptop sau desktop:

  Accesează din browser Inbox-ul Gmail si deschide mailul expeditorului pe care dorești să îl blochezi.

  În colțul din dreapta-sus, pe același rând cu numele și adresa expeditorului, este o săgeată orientată în jos. Dacă acționezi acel buton, va apărea un meniu de tip drop-down, cu mai multe opțiuni.

  Din acest meniu, trebuie să alegi „Block <numele expeditorului>„.

  Acum, orice corespondență nesolicitată nu mai va mai ajunge la destinație. Dacă te răzgândești și vrei să deblochezi expeditorul, in același meniu poți alege „Unblock <numele expeditorului>„.

  Cum blochezi un expeditor dacă folosești un dispozitiv mobil

  Pentru utilizatorii de dispozitive mobile, procesul este același ca în cazul utilizatorilor desktop, cu mențiunea că interfața este un pic diferită.

  Ca și în cazul interfeței desktop, pe aleeasi linie cu numele expeditorului, este o iconiță cu trei puncte verticale. Accesând iconița respectivă, va apărea un meniu din care trebuie să alegi opțiunea „Block <numele expeditorului>”.

  Aceasta este modalitatea simplă cu ajutorul căreia puteți scăpa definitiv de mesajele nesolicitate.

   

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here