Samsung Galaxy S8 şi LG G6 ar putea avea sistem de răcire cu ţevi termale

Mădălina Gănescu
- 23.01.2017, 14:03 în Smart
0

SHARES

Samsung a implementat aşa cum bine ştim pe Galaxy S7/S7 Edge un sistem de răcire pe bază de ţevi termale menite să împrăştie căldură. Dar, dacă informaţiile care vin din Coreea de Sud se dovedesc a fi adevărate, se pare că această tehnologie va fi disponibilă şi pe flagship-urile Samsung şi LG din 2017.

Potrivit DigiTimes, atât Samsung, cât şi LG, vor opta pentru încorporarea ţevilor termale în interiorul flagship-urilor, iar astfel căldura la fi împrăştiată mult mai eficient pe Galaxy S8 şi G6.

Ţevile termale pe smartphone-uri au devenit un must-have în industrie abia după ce Samsung a anunţat utilizarea lor pe Galaxy S7, deşi Sony folosise cu mult timp înainte acest sistem de răcire pe dispozitivele din seria Xperia. Îmbunătăţirile pe care le-a adus Samsung ţin de dimensiunile ţevilor termale folosite în smartphone-uri, ca de altfel şi de tipul de ţevi adoptate.

Ce fac de fapt aceste ţevi termale: structura poroasă din interiorul dispozitivului permite apei să absoarbă căldura, să o transforme în aburi, iar apoi să se deplaseze prin ţevi. Acesta este un sistem în acelaşi timp eficient şi inovativ prin care poate fi controlată căldura din dispozitivul mobil. Sursele arată că LG va folosit ţevi termale de la Furukawa Electric şi Delta Electronics, iar Samsung va avea ca furnizor Auras Technology şi Chaun Choung Technology, potrivit DigiTimes.

Dispozitivul meu Samsung Galaxy S7 Edge vine cu un astfel de sistem de răcire, iar cel mai bine am putut să înţeleg cât de util este acesta în momentul în care am folosit telefonul în Gear VR, gadgetul de realitate virtuală de la Samsung.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!