More

  Huawei plănuieşte să folosească asistentul virtual personal pe dispozitivele din China

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Asistenţii virtuali sunt la modă pe piaţa de dispozitive mobile high-end. Lucrurile au început cu Siri de la Apple, Cortana de la Microsoft, Google Assistant şi Alexa de la Amazon, dar vor continua cu alţi asistenţi personali pe care producătorii de smartphone-uri plănuiesc să îi lanseze.

  În fabrica sa din Shenzhen, China, Huawei are peste 100 de ingineri care lucrează la proiect. În vreme ce dispozitivele Android din portofoliul său vin cu Google Assistant, la începutul acestui an, compania a spus că va include de asemenea Alexa de la Amazon pe terminalele Huawei Mate 9 din Statele Unite ale Americii.

  Huawei este al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, imediat după Samsung şi Apple. Potrivit unei surse anonime care are cunoştinţe cu privire la proiect, Huawei plănuieşte să folosească asistentul de inteligenţă artificială Huawei Assistant în China, în vreme ce Google şi Alexa vor fi prezenţi pe dispozitivele de dincolo de graniţele ţării mamă, potrivit informaţiilor citate de agenţia Bloomberg.

  În China, multe dintre aplicaţiile incluse de sistemul de operare Android sunt blocate de guvern. Oferind propriul asistent ar putea fi o modalitate prin care Huawei să treacă peste asta şi să se diferenţieze de alţi producători din ţară.

  Samsung este aşteptat să introducă asistentul virtual personal Bixby pe dispozitivele mobile flagship Samsung Galaxy S8 şi Galaxy S8 Plus, iar luna trecută Nokia a aplicat pentru o marcă înregistrată Viki, pe care o va folosi în Europa.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.