More

  Aplicația care redă calitatea sunetului HI-FI pe smartphone-ul tău

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Aplicația creată de Dirac Research oferă o experiență incredibilă de audiție cu ajutorul unui algoritm complex care îmbunătățește calitatea de redare a sunetului.

  Dirac Research este o companie din Suedia care se ocupă de componenta audio a dispozitivelor. Cu toate că numele nu este foarte cunoscut în rândul consumatorilor, Dirac a lucrat cu giganți ai industriei precum Huawei, Oppo, Xiaomi și OnePlus, dar și producători auto precum Rolls Royce și Volvo.

  Dirac Research a dezvoltat un program numit Dynamic 3D Audio. Ceea ce face acest program este de a reda „spațialitatea sunetului” cu o fidelitate cât mai mare.

  Ca și aplicabilitate, în jocurile de realitate virtuală, dacă auzim sunetul unui elicopter, indiferent de direcția în care utilizatorul privește, elicopterul va avea aceeași poziție și va propaga sunetul din aceeași direcție, lucru care va oferi o experiență fidelă a poziționării subiectului în spațiu și relativ de obiectul cu care interacționează.

  Algoritmul folosit pentru redarea sunetului este atât de performant încât îți dă impresia că ești în mijlocul unui concert, iar formația muzicală este chiar în fața ta.

  Lucrul care face din acest sistem de redare a sunetului atât de realist este funcția HRTF (head-related transfer function). Este vorba despre funcția creierului în modul de a percepe sunetele venite dintr-o poziție fixă.

  Platforma Dynamic 3D Audio, creată de Dirac Research, ia în considerare înălțimea, proporțiile craniene și dimensiunile urechilor pentru a reda funcții HRTF personalizate, lucru care asigură o experiență a sunetului desăvârșită.

  Dirac Research a mai dezvoltat și un al software denumit Panorama Sound, creat special pentru dispozitivele mobile. Potrivit reprezentaților Dirac, cu software-ul activat, dacă utilizatorul plasează smartphone-ul la 15 cm de ureche, este ca și cum ar asculta sunetul cu o pereche de căști performante.

  În momentul de față, Panorama Sound și Dynamic 3D Audio sunt în stadiul de programe demo, dar Dirac poartă discuții cu Google pentru a integra această funcționalitate pe sistemul Android.

  Dirac Research este prezent la Mobile World Congress 2017, Barcelona.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.