More

  De ce nu sunt necesari cei 6 GB de RAM de pe smartphone-ul Huawei P10 Plus

  2017 este anul smartphone-urilor cu 6 GB de RAM, iar acest lucru l-am văzut până acum la o serie de producători de dispozitive mobile, printre care şi OnePlus.

  Totuşi, nu toţi producătorii de smartphone-uri sunt de părere că sunt necesari 6 GB de RAM pe un smartphone. Unul dintre directorii executivi Huawei, Lao Shi, a precizat recent pe platforma chinezească Weibo că 4 GB de RAM sunt suficienţi pe un telefon pentru ca acesta să meargă „uns”.

  Lao a mai adăugat că multe dispozitive mobile Huawei funcţionează mai bine cu 4 GB de RAM decât dacă ar fi avut 6 GB de RAM în interior. RAM este acronimul pentru Random Access Memory şi este considerată memorie volatilă, ceea ce înseamnă că atunci când nu mai există energie, nu se salvează nimic pe RAM.

  Cu alte cuvinte, memoria RAM este o memorie pe termen scurt, care îţi permite să întreprinzi mai multe activităţi în acelaşi timp de pe dispozitivul tău mobil.

  Pentru a dovedi că 4 GB de RAM sunt suficienţi, Lao a oferit exemplu smarphone-ul iPhone 7 de la Apple. Acesta a mai adăugat că iPhone funcţionează la fel de bine cu 2 sau 3 GB de RAM ca orice dispozitiv Android cu 4 GB de RAM, iar asta mulţumită optimizării sistemului de operare iOS.

  Executivul Huawei spune că mai mult de 4 GB de RAM pe un smartphone nu fac decât să crească preţul de achiziţie al produsului.

  Prin afirmaţia sa, Lao nu a făcut decât să ştirbească din importanţa smartphone-ului flagship Huawei P10 Plus, versiunea de 6 GB de RAM şi 128 GB mediu de stocare care va fi disponibil la preţul de 799 euro în Europa.

  Huawei a lansat Huawei P10 la Mobile World Congress, iar dacă vrei să vezi diferenţele dintre acesta şi predecesorul său P9, dă click pe link-ul următor.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here