More

  Diferenţe între Huawei P10 şi Huawei P9

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei a lansat în cadrul Mobile World Congress 2017 dispozitivele mobile Huawei P10 şi Huawei P10 Plus. Deşi ne-ar fi făcut plăcere să participăm la evenimentul oficial de lansare susţinut de compania chineză cu o seară înainte de marele congres de tehnologie, din păcate invitaţiile nu au fost suficiente şi am apucat să ne jucăm cu dispozitivele doar la standul Huawei de la MWC.

  Pentru că avem deja experienţa utilizării Huawei P9 de anul trecut când l-am avut la teste, am considerat că este necesar să trecem în revistă asemănările şi deosebirile între P9 şi P10, să vedem dacă merită cu adevărat ca utilizatorii să facă upgrade.

  Design Huawei P10 vs Huawei P9

  Huawei P10, comparativ cu Huawei P9 este o idee mai îngust, are marginile rotunjite şi o ramă deosebită care oferă eleganţă produsului, iar materialul din care este creată carcasa nu permite impregnarea amprentelor, lucru pe care cu siguranţă toţi fanii de smartphone-uri îl vor aprecia. Senzorul de amprentă de pe P9 a fost înlocuit pe P10 de logo-ul Huawei, iar la nivel de cameră, producătorul chinez a folosit acelaşi modul de cameră duală creat în parteneriat cu Leica anul trecut, la care a venit cu mici îmbunătăţiri despre care vom vorbi pe larg mai jos.

  Huawei P10 este mult mai atent finisat decât Huawei P9, permite un grip mai bun şi nu este deloc alunecos. Dacă la smartphone-ul P9 senzorul de amprentă era implementat pe spate, imediat sub cameră, la P10 acesta se află în partea de jos a display-ului, încorporat într-un buton multifuncţional. Acesta nu este un buton fizic, ci unul care oferă feedback taptic, la fel cum vedem la iPhone 7/iPhone 7 Plus sau HTC 10.

  Display Huawei P10 vs Huawei P9

  Huawei P9 avea un display Full HD LCD cu diagonala de 5.2 inchi şi rezoluţie de 1080 pixeli, iar Huawei P10 vine cu un display Full HD AMOLED cu diagonala de 5.1 inchi şi rezoluţie 1080p. Astfel, display-ul P10 are rolul de a oferi culori mai vibrante, care să îţi fure numaidecât privirea.

  Interfaţă şi funcţionalitate Huawei P10 vs Huawei P9

  În mare parte, interfaţa Huawei P9 este aproape la fel cu cea a Huawei P10, diferenţa fiind reprezentată doar de câteva funcţii minore. Huawei P10 vine cu sistemul software in-house EMUI 5.1 bazat pe Android 7.0 Nougat. EMUI 5.1 vine cu o rată de răspuns la atingerea display-ului mult mai rapidă, urmărire predictivă a atingerii şi randări grafice în paralel.

  Hardware şi performanţă Huawei P10 vs Huawei P9

  Huawei P10 primeşte noul procesor al companiei chineze, HiSilicon Kirin 960, ca de altfel şi 4 GB de RAM, în vreme ce Huawei P9 are doar procesorul Kirin 955 şi 3 GB de RAM pentru versiunea de bază. Aşadar, aşa cum trebuia să fie, Huawei P10 este mult mai rapid şi oferă performanţe mult mai bune decât predecesorul său. În ceea ce priveşte mediul de stocare, modelul de bază P10 vine cu 64 GB, dar poţi negreşit să optezi şi pentru versiunea de 128 GB. Iar dacă nici această memorie nu este suficientă, poţi oricând să apelezi la expansiunea microSD.

  Bateria Huawei P10 are o capacitate de 3200 mAh şi dispozitivul primeşte încărcător cu funcţie de încărcare rapidă prin tehnologia SuperCharge de la Huawei.

  Camera Huawei P10 vs. Huawei P9

  La fel ca Huawei P9, Huawei P10 vine cu un modul de cameră duală creat în colaboreare cu Leica. Camera P10 funcţionează în exact aceeaşi manieră cu cea a P9, adică captează două imagini pe care le combină pentru a oferi fotografia perfectă. P10 primeşte în schimb tehnologia Dual Camera 2.0, adică modulul de cameră duală este alcătuit dintr-un senzor de 20 MP şi altul de 12 MP, menite să reproducă mult mai fidel detaliile.

  În plus, Huawei P10 comparativ cu Huawei P9 oferă suport pentru video 4K. Cât despre cameră frontală, P10 are aceeaşi 8 MP ca P9.

  Preţ Huawei P10 vs Huawei P9

  Chiar dacă s-a lansat de aproximativ o săptămână, Huawei P10 nu a ajuns încă la operatorii de telefonie mobilă din România, ceea ce înseamnă că dacă l-aţi găsit deja la vreoun retailer online în ofertă, cel mai sigur este un smartphone destinat altei pieţe decât Europa la care nu este exclus ca la un moment dat să nu vi se aplice garanţia, aşa cum este legal.

  De aceea, recomandarea noastră este să nu vă grăbiţi cu achiziţionarea şi să mai aşteptaţi măcar până când terminalul se va lansa oficial în România şi va ajunge în oferta partenerilor oficiali Huawei România, chiar dacă va costa cu 100 – 200 lei mai mult decât la unii retaileri online. Cel mai probabil, preţul Huawei P10 va fi de aproximativ 3000 lei, în vreme ce Huawei P9 a costat aproximativ 2700 lei când s-a lansat, dar revenim cu detalii pe măsură ce le vom afla.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here