More

  Facebook Messenger a lansat M, propriul asistent virtual

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cu toţii aţi auzit de Alexa de la Amazon, Siri de la Apple, Google Assistant, Cortana de la Microsoft şi mai nou de Bixby de la Samsung. Se pare că, Facebook testează în această perioadă propriul asistent de inteligenţă artificială pentru Messenger şi l-a lansat momentan pentru publicul din SUA.

  Este vorba despre asistentul virtual M. Nu vorbim despre un asistent precum Jervis, pe care Mark Zuckerberg îl are în casă, cu vocea lui Morgan Freeman, ci despre un asistent care foloseşte învăţarea mecanică pentru a ajuta la sarcini precum plata sau solicitarea unei sume de bani, distribuirea locaţiilor sau stabilirea unor planuri cu prietenii prin sugerarea unor acţiuni bazate pe ce tastează utilizatorii.

  Cu alte cuvinte, M funcţionează mai degrabă ca un chatbot, cel puţin pentru moment. Laurent Landowska şi Kemal El Moujajid, manageri de produs Facebook, vorbesc, într-o postare de blog prin care introduc asistentul virtual M, despre faptul că deja un număr mic de utilizatori testează M de câteva luni, iar de acum asistentul este pregătit pentru a fi lansat pentru toţi utilizatorii din Statele Unite ale Americii.

  „Când am anunţat M în urmă cu mai bine de un an de zile, a fost un mic experiment de inteligenţă artificială, controlat de oameni, care putea să îndeplinească aproape orice tip de cerere”, au scris aceştia. „Am învăţat multe, iar aceste interacţiuni au permis la construirea unei versiuni complet automată a M care sugerează acţiuni de ajutor în conversaţia ta, expunând funcţii de care oamenii s-ar putea să nu ştie că sunt disponibile chiar în Messenger.”

  Utilizatorii pot accesa M prin conversaţii simple cu prietenii, aşa cum fac în mod normal. Logo-ul M ar putea apărea în conversaţia privată sub formă de pop up dacă cineva menţionează ceva legat de o sarcină pe care M o poate realiza. Utilizatorii pot în orice moment să dezactiveze sau să dea pe mute asistentul virtual M din setările Messenger, dacă nu îl consideră util. Dar, mai trebuie menţionat că, dacă foloseşti mai des M, acesta va şti mult mai bine când şi cât de util îţi poate fi în unele situaţii.

  De asemenea, o dată cu lansarea M în SUA, Facebook a lansat un design nou al aplicaţiei, mult mai simplu şi mai uşor de utilizat. Acesta va fi disponibil la nivel global atât pe iOS, cât şi pe Android, începând de astăzi.

  M este disponibil acum atât pe iOS şi Android, dar doar în Statele Unite ale Americii. Despre disponibilitatea în alte ţări nu este menţionat niciun aspect pentru moment, dar vă ţinem la curent cu detaliile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.