More

  De ce Samsung Galaxy S8 Plus şi nu iPhone 7 Plus de la Apple: Unde câştigă S8 Plus şi pierde iPhone 7 Plus

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung a lansat Galaxy S8 şi S8 Plus la câteva luni bune după ce Apple a lansat iPhone 7 şi iPhone 7 Plus. Probabil dacă seria de phablet-uri Galaxy Note 7 nu era un eşec din cauza bateriilor care se supraîncălzeau şi explodau, exista o luptă strânsă între cei doi giganţi pe piaţa de dispozitive mobile high-end, la finalul căreia tot Samsung rămânea învingător.

  Am întâlnit utilizatori care au renunţat la Note 7 şi au trecut la iPhone 7 / 7 Plus, până când Samsung avea să se îndrepte şi să le recapete încrederea. Interesant este faptul că dintre aceştia, niciunul nu a spus vreoun moment că nu mai există nicio şansă să revină la Android după ce au trecut pe iOS, deşi statisticile cam asta au arătat până acum.

  Apple are o reţetă specială prin care decât să inoveze, mai bine îmbunătăţeşte ceea ce are deja, pentru a-şi menţine fidel publicul. Astfel, pe iPhone 7 şi 7 Plus, nu am văzut decât o schimbare minoră de design şi câteva upgrade-uri la nivel de hardware şi software. Punctul forte al iPhone 7 Plus ar fi doar camera duală, care este într-adevăr un plus, dar nu un factor decisiv în achiziţionarea unui smartphone.

  Am testat iPhone 7 Plus când a fost lansat, iar acum testez prin campania Orange Smartphone Tester (#OST11) de la Orange şi Samsung Galaxy S8 Plus. Vorbim de cele mai râvnite două telefoane disponibile la această oră pe piaţă, motiv pentru care am considerat necesar să fac o paralelă între cele două.

  De ce Samsung Galaxy S8 Plus şi nu iPhone 7 Plus de la Apple?

  Sistemul de operare iOS a fost întotdeauna apreciat pentru că nu stresează utilizatorul cu tot felul de update-uri, ca de altfel şi pentru faptul că nu te obligă să stochezi în telefon aplicaţii inutile. În plus, fanii iOS şi iPhone spun că sunt mulţumiţi de acest sistem de operare şi pentru faptul că „niciodată telefonul nu se blochează”.

  Categoric, aceste aspecte sunt foarte importante atunci când alegi să îţi cumperi un smartphone flagship, dar oare sunt suficiente? Întrebarea şi nedumerirea mea e în continuare de ce Apple nu are curajul să inoveze şi apelează doar la îmbunătăţit ceea ce are deja. Cine ştie, dacă Note 7 nu era retras de pe piaţă, la această oră nu vedeam în cifrele Apple decât o uşoară creştere a numărului de clienţi, probabil dintre cei curioşi să vadă cum e şi cu iOS sau iPhone.

  iPhone 7 Plus este un smartphone high-end foarte bun, dar nu suficient de bun. Din păcate, dispozitivului îi lipsesc o serie de funcţionalităţi pe care utilizatorii ar fi dorit să le vadă implementate, mai ales ţinând seamă de preţul destul de piperat la care este disponibil produsul.

  Diferenţele între Samsung Galaxy S8 Plus şi iPhone 7 Plus

  Galaxy S8 Plus vs iPhone 7 Plus: Design şi display

  Voi începe cu designul şi display-ul. Carcasa iPhone 7 Plus, deşi este ceva mai finisată şi îmbunătăţită faţă de seriile precedente iPhone, tot nu ne scapă de marginile mari şi neplăcute. În plus, raportul scren-to-body este foarte mic. Mai mult decât atât, aşa cum spuneam şi mai sus, Apple s-a concentrat pe îmbunătăţirea rezoluţiei faţă de iPhone 6S Plus, nu şi pe îmbunătăţirea rezoluţiei comparativ cu ceea ce oferă competiţia prin Galaxy S7 Edge, iar acum prin Galaxy S8 Plus.

  În materie de design, Apple a mai făcut mici modificări pe iPhone 7 Plus, printre care enumerăm mutarea antenei, adoptarea unui modul de cameră duală şi butonul home. Modulul de cameră este ieşit în relief, lucru de care şi utilizatorii Samsung erau nemulţumiţi la seria Galaxy S6/S6 Edge, iar din neatenţie în orice moment poţi sparge camera.

  Apple nu a avut curajul nici cu iPhone 7/iPhone 7 Plus să rişte şi să adopte un design din sticlă, aşa cum mulţi fani ai brandului şi-ar fi dorit. A mers pe un design sigur, din metal, care să ofere o experienţă de utilizare durabilă. De asemenea, s-a concentrat mai degrabă pe opţiunile de culoare, decât pe materialul din care este construit telefonul.

  Cumpără acum noul Samsung Galaxy S8 de la Orange

  Samsung Galaxy S8 Plus pe de altă parte, comparativ cu iPhone 7 Plus de la Apple, primeşte în continuare designul din sticlă curbată faţă-spate care a cucerit utilizatorii în 2016 prin Galaxy S7 Edge. În plus, dispozitivul este Infinity Display, cu un format 18,5:9 care îţi oferă o experienţă captivantă de vizionare a programelor de divertisment de pe telefonul mobil. Comparativ cu display-ul iPhone 7 Plus, display-ul Galaxy S8 Plus nu este doar mai mare, ci şi mai luminat, cu o rezoluţie mai bună, Samsung îmbunătăţind componenta nu doar comparativ cu seria precedentă S7 Edge, ci şi cu ceea ce oferă competiţia.

  Samsung schimbă butonul de home fizic de pe faţă cu unul tactil şi mută senzorul de amprentă pe spatele dispozitivului, în partea din dreapta-sus a camerei. Unii dintre cei care au testat deja flagship-ul spun că această decizie a gigantului este total neinspirată, dar eu o văd mai mult decât binevenită, pentru că este mult mai natural să deblochezi telefonul cu degetul arătător, atunci când îl ţii în mână, decât să foloseşti degetul mare, din diferite poziţii, până prinzi unghiul bun.

  Modulul de cameră este şi mai atent implementat în carcasă, mult mai bine finisat, semn că Samsung a ascultat şi a luat în considerare feedback-ul clienţilor din 2015 până în prezent. Telefonul primeşte un buton dedicat Bixby, asistentul virtual Samsung. Din păcate, asistentul de inteligenţă artificială nu funcţionează la parametri normali decât în Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii, în restul lumii urmând să fie îmbunătăţit.

  Galaxy S8 Plus vs iPhone 7 Plus: Hardware

  iPhone 7 Plus vine cu 3 GB de RAM şi 32 GB memorie internă, comparativ cu Galaxy S8 Plus care oferă 4 GB de RAM şi 64 GB memorie internă la modelul de bază. Da, 7 Plus poate fi achiziţionat şi în variantă de 128 GB sau 256 GB, dar preţurile cresc de la un model la altul. S8 Plus păstrează funcţia de expansiune a memoriei, ceea ce înseamnă că poţi extinde memoria telefonului până la 256 GB cu ajutorul unui card de memorie microSD.

  iPhone 7 Plus este rezistent la apă IP67, pe când Galaxy S8 Plus primeşte certificare IP68. Ce înseamnă acest lucru? iPhone 7 Plus rezistă la stropi de apă şi praf, la fel ca Apple Watch, dar nu poate fi scufundat în apă. În schimb, S8 Plus este rezistent la scufundări la adâncimi de până la 1,5 metri vreme de 30 de minute. Cu alte cuvinte, iPhone 7 Plus nu poate fi utilizat în piscină sau la mare, pe când Galaxy S8 Plus poate fi.

  iPhone 7 Plus nu primeşte funcţie de încărcare wireless, pe când S8 Plus are această funcţie şi s-a lansat cu tot cu un pad special de încărcare wireless. Desigur, dispozitivul nu este limitat la aceast pad, ci poate fi utilizat şi cu pad-urile lansate o dată cu S6/S6 Edge şi S7/S7 Edge. Au existat o serie de testări în urma cărora s-a ajuns la concluzia că performanţele bateriei ar putea fi afectate de încărcare wireless sau de tehnologia de încărcare rapidă, dar până acum la S7 Edge nu pot spune că am experimentat această neplăcere. Atât iPhone 7 Plus, cât şi Galaxy S8 Plus vin cu funcţie de încărcare rapidă, bateriile ajungând de la 10% la 40% în doar 12 – 15 minute.

  iPhone 7 Plus vine cu modelul de procesor A10 Fusion de la Apple, iar Galaxy S8 Plus cu Exynos 8890 de la Samsung în Europa şi Snapdragon 835 de la Qualcomm în SUA. De la lansarea 7 Plus, A10 Fusion a fost lăudat pentru performanţele sale, dar în teste întotdeauna a fost comparat cu Snapdragon 830 de la Qualcomm. În urma testării ambelor produse, pot afirma că în materie de experienţă de utilizare şi performanţă, ambele oferă rapiditate, siguranţă şi încredere. Ar fi totuşi un aspect de precizat aici, anume că iPhone 7 Plus se încălzeşte ceva mai mult decât S8 Plus când este utilizat intens, iar timpul de răcire al acestuia este, de asemenea, ceva mai mare.

  Galaxy S8 Plus vs iPhone 7 Plus: Funcţionalităţi

  iPhone 7 Plus primeşte, comparativ cu modelul iPhone anterior, o serie de îmbunătăţiri, după cum am mai spus, dar nu sunt unele care să merite preţul telefonului. Dispozitivul are funcţiile: retina display, multi-touch, shatter proof şi 3D Touch. Toate sună pompos, dar rămâne la latitudinea voastră dacă sunt suficiente sau nu la preţul de aproximativ 4000 lei.

  Samsung Galaxy S8 Plus primeşte trei funcţii de securitate: scanarea irisului, scanarea amprentei şi funcţia de scanare facială. Am mai vorbit despre acestea într-un alt articol zilele trecute, aşa că vă invit să vă spuneţi părerea chiar AICI. Mai mult decât atât, S8 Plus oferă funcţia Dual Edge, de care personal nu mă pot lipsi. Am întâlnit ce-i drept şi persoane care au dezactivat funcţia şi o consideră inutilă, dar din punctul meu de vedere cred că totul ţine doar de obişnuinţă.

  iPhone 7 Plus vine cu asistentul virtual Siri, pe care l-am văzut şi pe celelalte smartphone-uri de la Apple, iar Galaxy S8 Plus primeşte propriul asistent virtual Samsung, numit Bixby, care după cum am mai spus are şi un buton dedicat. Nu mă voi pronunţa prea mult cu privire la această funcţie/îmbunătăţire, mai ales pentru că Bixby nu funcţionează la parametri normali, acesta fiind încă în dezvoltare pe unele pieţe din întreaga lume, inclusiv în Europa.

  Momentan, comanda vocală funcţionează doar pentru un număr limitat de aplicaţii la noi, ceea ce înseamnă că vom mai avea de aşteptat o vreme până când să spunem cu exactitate care asistent de inteligenţă artificială este mai bun dintre cele două. În acest moment, dacă Bixby este un factor decizional pentru tine când vine vorba de achiziţionarea Galaxy S8, aş spune să te mai gândeşti şi să te concentrezi pe alte elemente ale telefonului.

  Galaxy S8 Plus vs iPhone 7 Plus: Camera

  În număr de megapixeli, atât iPhone 7 Plus, cât şi Galaxy S8 Plus vin cu 12 MP pe camera principală. Doar la camera pentru selfie-uri este o diferenţă de un megapixel. Ambele telefone oferă rezoluţie 4K pentru video, dar în cele din urmă nu cifrele sunt cele care vorbesc, ci „artificiile” pe care fiecare producător le aduce camerei, ca de altfel şi display-ul de pe care vizionezi produsul finit, fie fotografie sau video.

  Ambele telefoane oferă imagini foto/video la o calitatea excepţională, aplicaţiile de cameră răspund rapid la comenzi şi nu aş putea spune niciun moment că una sau alta este mai bună. Dacă ar fi să vă folosiţi de un element care să vă ajute să luaţi decizia finală, cred că acela ar trebui să fie display-ul. Samsung a implementat în aplicaţia de cameră selfie şi o serie de „accesorii”, prin care poţi să te „maimuţăreşti” cu prietenii când vă fotografiaţi împreună. Cu alte cuvinte, nu mai trebuie să foloseşti anumite filtre de la Instagram, Facebook sau Snapchat pentru a-ţi pune urechiuşe, poţi face acest lucru direct din camera S8 Plus.

  Galaxy S8 Plus vs iPhone 7 Plus: Accesorii

  iPhone 7 Plus vine cu o pereche de căşti wireless, AirPods, care după configurare simplă, printr-o singură atingere, se activează automat şi rămân conectate permanent la dispozitive precum iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac. Aceste căşti nu au fir, lucru ce le face destul de uşor de pierdut.

  Galaxy S8 Plus pe de altă parte, vine cu o pereche de căşti pe fir, AKG by Harman, care nu mai au aceeaşi construcţie din cauciuc pe care o vedeam la vechile căşti Samsung, ci o construcţie din textil, ceea ce le face mai durabile. În plus, cunoaştem deja cu toţii calitatea brandului Harman când vine vorba de audio, aşa că nu cred că ar mai fi prea multe de spus.

  iPhone 7 Plus a renunţat la mufa jack pentru căşti de 3.5 mm, iar pentru a le putea folosi în continuare ai nevoie de un adaptor lightning-jack. Galaxy S8 Plus păstrează mufa jack, chiar dacă trebuie să sacrifice din designul telefonului. Ambele telefoane mai vin cu cablu lightning – USB şi adaptor pentru priză în funcţie de piaţa pe care sunt comercializate.

  Apple nu a lansat iPhone 7 Plus cu alte accesorii decât cele menţionate mai sus. În schimb, Samsung aduce pe piaţă împreună cu Galaxy S8 Plus şi un pad nou de încărcare wireless, un dock special care transformă smartphone-ul în desktop, este vorba de DeX Station, un dispozitiv nou de realitate virtuală Gear VR şi un controller dedicat acestuia.

  iPhone 7 Plus are o diagonală a display-ului de 5.5 inchi, iar Galaxy S8 Plus oferă 6.2 inchi. Dacă eşti fan al display-urilor mai mici, Galaxy S8 este alternativa la high-end-ul Apple, întrucât are doar 5.8 inchi. În materie de specificaţii, Galaxy S8 este la fel cu Galaxy S8 Plus. Desigur, şi iPhone 7 Plus are o alternativă mai mică, anume iPhone 7, dar la acesta din urmă nu mai vedem prezent modulul de cameră duală de pe spate, ca la 7 Plus.

  Ei bine, acestea sunt diferenţele dintre Samsung Galaxy S8 Plus şi iPhone 7 Plus, iar concluziile vă las să le trageţi singuri. Dacă utilizaţi deja oricare dintre cele două terminale, vă aştept să ne spuneţi părerile voastre în secţiunea de comentarii de mai jos, pentru a ajuta la o conturare cât mai bună a avantajelor şi dezavantajelor fiecărui dispozitiv smartphone flagship în parte.

  Nu uitaţi că ne puteţi scrie pe Facebook Noobz sau pe e-mail la redactie@noobz.ro pentru a ne spune ce altceva v-aţi dori să mai aflaţi despre cele două terminale şi nu numai.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.