More

  Cum poţi sparge codul PIN al unui smartphone folosindu-te de senzori

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Auzim tot mai des despre noi funcţii de securizare a smartphone-urilor, de la coduri PIN la modele de deblocare a telefonului, scanare a amprentei, scanarea irisului sau scanare facială.

  Totuşi, specialiştii spun că senzorii de mişcare de pe smartphone-uri pot dezvălui parolele şi codurile PIN folosite de utilizatori. Mai exact, dacă deţii o serie de cunoştinţe în domeniul telefoanelor, ai putea la un moment dat să descifrezi parolele şi codurile PIN urmărind modul în care telefoanele se mişcă atunci când utilizatorii tastează un lucru.

  Cei de la Universitatea Newcastle au reuşit să afle codul PIN al utilizatorilor din prima încercare în 74% din cazuri şi 94% la cea de-a treia încercare. Hackerii nu trebuie să facă prea multe lucruri pentru a sparge codul PIN al telefonului. Mai exact, tot ce trebuie să facă un utilizator pentru a permite acces la telefonul său este să apese un link care conţine un software infectat care poate detecta datele culese se senzorii telefonului, informează popsci.com.

  Potrivit unui studiu recent publicat în Journal of Information Security and Applications din Statele Unite, hackerii ar putea să se folosească de senzorii cu care sunt dotate dispozitivele mobile pentru a afla codul PIN folosit pentru deblocarea ecranului. Este nevoie de un cod malițios bazat pe JavaScript care să fie rulat într-un browser web și de informațiile agregate de la senzorii dispozitivului. Codul respectiv poate cere și pune cap la cap informații de la senzorii device-ului, astfel încât să-și dea seama ce cifre compun codul PIN.

  Astfel, până şi datele de autentificare la o pagină de internet banking pot fi descoperite, asta numai dacă pagina respectivă de internet (browser-ul) este deschisă. După cum precizează Myryam Mehrnezhad, unul dintre cercetărorii şi autorii studiului, activitățile zilnice, precum ridicarea telefonului, mersul sau alergatul, creează modele distincte în datele care sunt înregistrate pe dispozitiv.

  Codul maliţios este foarte periculos, motiv pentru care utilizatorii sunt sfătuiţi să fie atenţi la ce link-uri accesează, ca de altfel şi în ce site-uri se încred când caută anumite informaţii de pe smartphone. Inclusiv companiile mari precum Firefox, Chrome şi Safari au fost informate cu privire la acest pericol, iar unele dintre ele deja au luat măsuri de precauţie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.