More

  Facebook Messenger oferă suport pentru plăţi de grup

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook a introdus plăţile de la persoană la persoană în Messenger de la începutul anului 2015, dar astăzi gigantul social media anunţă faptul că funcţia se extinde şi oferă inclusiv suport pentru grupuri.

  Funcţia de plată funcţionează la fel în conversaţii de grup ca în cele private, dar acum ne permite să plătim fie pe fiecare din grup, fie membri individuali printr-un click pe iconiţa de plată (semnul dolarului). Iconiţa de plată poate fi selectată după ce dai click pe semnul plus din partea din stânga jos a conversaţiei de grup.

  Facebook spune că noua funcţie va fi utilă pentru grupurile în care se organizează strângeri de fonduri pentru un anumit lucru, cum ar fi un cadou sau nota de plată de la restaurant. Cu alte cuvinte, va fi un serviciu aproape la fel cu PayPal, Venmo sau Square Cash.

  În afară de plăţile pe care le poţi face în grup, poţi solicita ca ceilalţi membri ai unui grup să îţi facă o plată chiar din conversaţia de grup. Pentru a face acest lucru, introdu suma de bani pe care doreşti să o ceri de la fiecare persoană în parte sau suma totală să fie împărţită la toţi participanţii la conversaţie, fie incluzându-te în calcul sau nu, spune Facebook.

  Poţi adăuga, de asemenea, un text cu privire la motivul pentru care ai nevoie de bani. Spre exemplu, dacă e vorba despre strângerea de fonduri pentru o petrecere în pijamale, scrii „Petrecere în pijamale”, după care apeşi butonul „Request” pentru a trimite textul celor din grup.

  Va apărea, de asemenea, un mesaj în conversaţia de grup care va arăta cine a plătit deja. Aceste detalii sunt disponibile prin consultarea secţiunii Request Details în full-screen.

  Serviciul poate fi utilizat gratuit şi nu presupune nicio parolă, mai precizează Facebook. Plăţile de grup sunt disponibile începând de astăzi în Statele Unite ale Americii, doar pe Android şi Desktop pentru moment. Vă ţinem la curent cu veştile o dată ce serviciul va fi disponibil şi în Europa, respectiv România.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.