More

  Apple promite că va produce iPhone-uri doar din materiale reciclate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple a promis joi că va pune capăt „dependenţei” de minerit şi într-o bună zi produsele sale vor fi create doar din resurse regenerabile sau din materiale reciclate.

  În Raportul Responsabilităţii faţă de Mediu pe care Apple îl transmite anual, gigantul de tehnologie american vorbeşte despre munca pe care o depune pentru a deveni din ce în ce mai verde.

  „Lanţurile de furnizori sunt liniare. Materialele sunt extrase, fabricate ca produse şi adesea ajung în gropile de gunoi după ce au fost utilizate. Apoi, procesul începe din nou şi tot mai multe materiale sunt extrase din pământ pentru noi produse. Considerăm că scopul nostru ar trebui să fie o buclă închisă a lanţului de aprovizionare, în care produsele sunt construite folosind numai resurse regenerabile sau materiale reciclate”, se arată în raportul Apple.

  „De asemenea, ne autoprovocăm ca într-o bună zi să punem capăt dependenţei de minerit.” Acest lucru nu va fi uşor de realizat, este lucrul pe care Apple îl recunoaşte prin afirmaţia unui Vice-Preşedinte al companiei, Lisa Jackson: „Ceea ce facem acum este ceva ce rar facem, adică anunţăm un scop înainte să ne dăm seama cum vom realiza acest lucru”.

  Apple a descris o parte dintre iniţiativele pe care le are pregătite pentru a-şi atinge scopul. Are un robot numit Liam, care este capabil să dezasambleze produse şi să recupereze componente ce pot fi reciclate. Compania, de asemenea, încurajează consumatorii să returneze produsele prin programul de reciclare Apple Renew.

  Al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume caută în acelaşi timp o modalitate prin care să refolosească materialele. Spre exemplu, topeşte carcasele din aluminiu de pe iPhone 6 pentru a crea computere Mac mini pe care să le folosească în fabricile sale. Mai multe informaţii despe planurile Apple de a produce dispozitive mobile într-un mod mult mai responsabil faţă de mediul înconjurător, în raportul anual.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.