More

  Facebook spune că Guvernul este tot mai interesat de informaţiile tale

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook a comunicat zilele acestea că primeşte tot mai multe cereri de informaţii din partea structurilor guvernamentale. Compania a lansat zilele acestea Raportul de Cereri Guvernamentale Globale, care prezintă numărul de cereri din partea oficialilor care au fost transmise Facebook pentru datele utilizatorilor.

  Raportul include, de asemenea, numărul de factori interzişi şi scoşi de pe Facebook pentru violarea legilor locale. Se pare că, raportul Facebook este destul de asemănător cu raportul de transparenţă Twitter lansat la începutul acestui an.

  În total, Facebook a primit 64,279 de cereri de date, o creştere cu 9% a procentului din prima jumătate a anului 2016. Dintre acestea, 26,104 de cereri vin din Statele Unite ale Americii, iar Facebook a respectat aproximativ 83% din timp.

  Ideea că oficialii guvernamentali solicită informaţii despre tine şi doresc mai mult acces la informaţiile tale ar putea suna îngrijorător, iar Facebook mai precizează că în jumătate din cazuri a fost obligat printr-un acord să nu informeze utilizatorii cu privire la informaţiile care au fost solicitate. Facebook insistă, totuşi, că prin această procedură ajută sistemul de justiţie penală.

  „Cea mai mare parte a acestor cereri se leagă de cazurile de criminalitate, precum furtul sau răpirile. În multe dintre aceste cazuri, guvernul solicită informaţii de bază despre persoane, precum nume şi durata serviciului. Cererile ar putea, de asemenea, să solicite adrese IP sau conţinut al contului.”, se arată în raport.

  Facebook spune că, în vreme ce numărul cererilor oficialilor guvernamentali au crescut, restricţiile de conţinut au scăzut. Compania a primit 9,663 de cereri de restricţionare în prima jumătate a anului 2016 şi 6,944 în a doua jumătate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.