Cât a câştigat directorul executiv al Google în 2016

Mădălina Gănescu
- 2.05.2017, 8:49 în Cultura
0

SHARES

Când vorbim de sume de 200 de milioane de dolari, raportat la salariile din România, ni se pare aproape imposibil că cineva ar putea să câştige anual aceşti bani. Ei bine, directorul executiv al Google se pare că a câştigat în 2016 o sumă de bani de două ori mai mare comparativ cu 2015.

650.000 de dolari a fost salariul de bază al lui Pichai, iar pentru siguranţa sa şi zborurile pe care le-a parcurs de-a lungul anului a fost cheltuită o sumă de 372.000 de dolari.

Când a fost promovat în funcţia de director executiv, Sundar Pichai a fost compensat cu 198,7 milioane de dolari pentru „numeroasele produse lansate cu succes”, scrie într-un document Google. Larry Page, co-fondator şi fost director Google, a cedat poziţia sa în interiorul gigantului online pentru a se putea concentra pe dezvoltarea unor afaceri marca Alphabet.

Anul 2016 a fost unul promiţător pentru Google. O dată cu numirea lui Pichai la conducere, compania şi-a majorat vânzările din reclame şi YouTube şi a realizat investiţii în hardware şi cloud computing.

Tot în 2016, Google a lansat smartphone-urile Pixel, care au cucerit din primul moment utilizatorii, a lansat un kit de realitate virtuală şi un speaker inteligent.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!