More

  Importul de iPhone-uri ar putea fi interzis în Statele Unite ale Americii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În urma disputei cu privire la acordarea de licenţă de brevet prin care Apple a încetat să plătească Qualcomm taxe pentru licenţă, producătorul de procesoare a dezgropat securea războiului.

  Gigantul vrea să blocheze importurile de iPhone-uri pe întreaga piaţă din Statele Unite ale Americii, exact la timp pentru a afecta lansarea iPhone-ului care va marca aniversarea a 10 ani de la lansarea primului iPhone de către gigantul din Cupertino. Agenţia Bloomberg anunţă că Qualcomm se pregăteşte să facă apel la International Trade Commision pentru a interzice complet importurile de iPhone-uri produse de Foxconn în SUA.

  ITC are puterea de a bloca importurile de iPhone (de fapt a blocat importul de procesoare Qualcomm la un moment dat în trecut), dar Tim Cook este de părere că nicio agenţie nu o să blocheze importul de iPhone pentru că Qualcomm nu a oferit niciun motiv corect, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este necesară o o cerință legală în cadrul negocierilor de acordare a licențelor de brevet.

  Problema cu licenţa are de-a face cu patentele pe care Qualcomm le deţine care se aplică pentru toate smartphone-urile, chiar dacă acestea folosesc de fapt procesoare Qualcomm sau nu. Apple a plătit până la un punct aceste taxe de brevet, care acopereau codificarea şi transmiterea de date mobile şi voce, dar compania a încetat recent să plătească partenerilor de producţie taxele de licenţă.

  Disputa a început în luna ianuarie când FTC a acuzat Qualcomm de practici comerciale neloiale cu privire la acordarea de licenţe de brevete. Apple a dat în judecată Qualcomm pentru supraîncărcare, apoi Qualcomm a dat în judecată Apple pentru încălcarea unor termeni. Apple a decis în acel moment să nu mai efectueze nicio plată către Qualcomm până când va exista o decizie a instanţei.

  Dacă Apple reuşeşte să scape fără să plătească Qualcomm respectivele taxe, s-ar putea crea un precedent, iar alte companii din întreaga lume ar putea să încline să dea de asemenea în judecată Qualcomm.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.