More

  Cineva încearcă să îţi spargă contul de Facebook? Ce trebuie să faci

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Pentru prima dată în cei 10 ani de când am cont de Facebook cineva a încercat să îmi spargă parola pentru a căpăta acces absolut la informaţiile personale de pe reţeaua socială.

  Nu sufăr de mania persecuţiei, nici nu consider că sunt o persoană atât de importantă încât cineva să dorească să se folosească de imaginea mea pentru a obţine ceva, dar iată că indiferent cât de mic ai fi, la un moment dat datele tale personale pot fi de folos cuiva sub o formă sau alta.

  În această dimineaţă, Facebook m-a anunţat că cineva din Cotonou, Benin, mai exact din Africa, încearcă să se conecteze la contul meu de Facebook, folosind browserul Chrome pe Windows. De regulă sunt destul de precaută când vine vorba de accesarea unor website-uri obscure sau a link-urilor bizare care îmi intră zilnic pe e-mail, dar nu este exclus să îmi fi luat recent o ţeapă (bănui deja de la ce se poate trage) şi cineva să fi profitat de acest lucru.

  Ceea ce unii încă nu înţeleg este că Facebook nu mai este ce a fost o dată şi că pentru a accesa contul unui utilizator ai nevoie de mai mult decât o parolă. Atenţie mare pentru că până şi prietenii pe care îi aveţi în listă vă pot trage ţepe, iar cazul meu este cât se poate de elocvent. Un prietenaş mi-a trimis un link rugându-mă să îl ajut cu ceva ce presupunea logarea la contul meu Facebook. Într-un final ajungeam pe o pagină care nu spunea şi nu făcea nimic.

  Din primul moment am bănuit că este ceva suspect, dar am ales să nu schimb parola Facebook încă, ci să aştept să văd unde poate duce răutatea lui. De multă vreme am stabilit în setările Facebook să fiu notificată în orice moment în care cineva se conectează la contul meu indiferent de browser sau de colţul lumii. Astfel, primesc atât notificare pe desktop şi mobile, cât şi prin SMS, o veste cam neplăcută pentru „prieteni”.

  Cum îţi poţi proteja contul Facebook de hackeri

  Intră în „Setări de securitate”, categoria Securitate şi verifică fiecare subcategorie în parte de la „Alerte de conectare” unde trebuie să setezi „Primeşte notificări”, până la „Trimite prin e-mail alerte de conectare către *****@****”.

  Apoi, creşte gradul de autentificare cu doi factori, iar de aici poţi selecta atât setarea de cod prin sms, cât şi coduri de recuperare, generatorul de coduri sau o cheie de securitate.

  Un lucru pe care îl consider esenţial este revizuirea de browsere salvate ca fiind folosite frecvent. Acestea pot fi verificate şi stabilite în categoria „Dispozitive recunoscute”. Poţi afla, de asemenea, unde eşti conectat pe Facebook şi poţi revizui sau gestiona aceste locuri, cum de altfel poţi selecta contactele tale de încredere şi care doreşti să fie contactul de moştenire în cazul în care ţi se întâmplă ceva.

  Am vrut să îi scriu prietenaşului meu cu privire la faptul că mi-am dat seama cu ce se ocupă, dar se pare că fie şi-a închis pagina de Facebook, fie mi-a blocat contul după ce a văzut că am depistat impertinenţa lui. Recomand să fiţi cu ochii în patru când vine vorba de orice persoană de pe Facebook, inclusiv la prieteni, pentru că nu ştiţi niciodată ce preţuri sunt dispuşi să plătească doar pentru a obţine ceva.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.