More

  Sute de aplicaţii din Google Store sunt susceptibile că permit accesul atacurilor cibernetice

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au descoperit peste 400 de aplicaţii disponibile în Google Play, unele cu zeci de milioane de instalări, care sunt susceptibile că deschid o cale pentru atacurile malware şi furtul de date.

  Ca de obicei, milioane de utilizatori sunt în pericol, dar mulţi dintre aceştia nu ştiut dacă au fost cu adevărat afectaţi.

  Cercetătorii au construit o unealtă personalizată care să analizeze zeci de mii de aplicaţii disponibile pentru sistemul de operare Android de la Google, identificând 410 care creează porturi neprotejate pe smartphone-urile pe care sunt instalate.

  Echipa a confirmat în total 57 de aplicaţii vulnerabile, „inclusiv aplicaţii cunoscute cu între 10 şi 50 de milioane de descărcări pe piaţa oficială şi, de asemenea, o aplicaţie care este pre-instalată pe unele modele de dispozitive mobile.”

  Aşa cum este situaţia cu aceste poveşti, utilizatorii nu sunt informaţi şi învăţaţi despre cum poate fi minimizat riscul sau despre cum pot fi protejate datele personale.

  Specialiştii recomandă să nu descărcaţi niciodată aplicaţii care nu sunt din Google Play Store. Nu toate aplicaţiile sunt sigure, dar cel puţin nu vei descărca aplicaţii cu malware în cod. De regulă, ar trebui să rămâi la dezvoltatorii cunoscuţi din Google Store, pentru că de cele mai multe ori vor fi mai serioşi cu privie la dezvoltare unor aplicaţii sigure. Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.