More

  Mai multe LIKE-uri pe Facebook sugerează o stimă de sine scăzută

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cunoşti momentele în care realizezi o fotografie şi abia aştepţi să o publici pe profilul de Facebook pentru ca toată lumea să o admire, dar mai ales să îi dea LIKE? Potrivit ştiinţei, aşteptarea acelor LIKE-uri îţi face mai mult rău decât bine.

  Un studiu prezentat recent de Dr. Martin Graff la Universitatea din South Wales, la care au participat 340 de voluntari, arată că persoanele care sunt disperate după LIKE-uri nu stau prea bine la capitolul stimă de sine şi încredere în sine.

  Participanţii la studiu au fost nevoiţi să completeze un chestionar în care s-au regăsit teme precum „atenţia pe care o primesc din social media mă face să mă simt bine” şi „consider pe cineva popular pe baza numărului de like-uri pe care le primeşte”. Dacă ai şters la un moment dat o postare sau o fotografie de profil pentru că nu a strâns suficiente like-uri, înseamnă că te afli în aceeaşi categorie cu cei disperaţi după like-uri şi nici tu nu stai prea bine la capitolul stimă de sine.

  „Rezultatele au mai arătat că primind like-uri de fapt oamenii nu s-ar simţit mai bine cu privire la ei şi nici nu se simţeau mai bine dacă erau deprimaţi”, se arată în comunicatul de presă. Acesta a fost un studiu mic, dar Dr. Graff explică faptul că „rezultatele indică faptul că modul în care interacţionează oamenii cu social media poate afecta modul în care ne simţim şi de multe ori nu într-o manieră pozitivă.”

  Specialiştii recomandă să faci o plimbare în aer liber, să suni un prieten sau pe cineva drag, dacă vrei să îţi măreşti încrederea în tine. Dacă te simţi deprimat, încearcă să desenezi, să asculţi muzică sau să dai o tură de cartier. Like-urile par să nu fie calea spre fericire, potrivit studiilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.