More

  REVIEW: Tenda AC9 AC1200 este un router wireless ieftin şi bun, ideal pentru uz casnic

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu ştiu câţi dintre voi aţi mai auzit de brandul Tenda până acum, dar cu siguranţă în perioada următoare veţi afla informaţii noi şi veţi putea citi review-uri la produsele brandului. În România, la fel ca în restul lumii, Tenda este un producător de echipamente pentru reţea care nu livrează soluţii scumpe, ci mai degrabă se concentrează pe cele rentabile.

  Nu cu mult timp în urmă, testam AC18, un router wireless cu un design futurist, echipat cu tehnologii avansate, ce aduce îmbunătăţiri semnificative ratei de transmisie şi calităţii semnalului. Dar, mai multe despre acest model puteţi afla din review-ul dedicat de pe Noobz.

  Astăzi, o să ne concentrăm atenţia asupra modelului AC9 AC1200. Nu vorbim despre o soluţie high-end, dar cu siguranţă avem de-a face cu un router wireless care oferă un raport calitate-preţ foarte bun. AC9 AC1200 de la Tenda oferă capacităţi de 300 Mbps pe bandă de 2.4 GHz şi 867 Mbps pe bandă de 5 GHz. Deşi este, aşa cum sigur v-aţi dat seama deja, o soluţie entry-level, acest model de router operează la 900 MHz cu 128 MB de DDR3.

  Faptul că Tenda AC9 AC1200 este un router entry-level, nu se reflectă şi în ambalajul produsului. Aşa cum puteţi observa din fotografii, producătorul oferă toate informaţiile necesare tuturor utilizatorilor, fără ca aceştia să mai fie nevoiţi să deschidă pachetul sau să intre pe internet pentru a se documenta.

  AC1200 Smart Dual-band Gigabit WiFi Router, model AC9, este un router potrivit pentru o casă cu suprafaţa de la 50 – 200 metri pătraţi şi oferă suport pentru o experienţă de gaming cu prietenii foarte bună. În plus, un lucru pe care nu îl întâlneşti la orice router disponibil de pe piaţă, uneori nici în cazul routerelor high-end, este faptul că poţi controla dispozitivul prin intermediul aplicaţiei Tenda.

  Pentru a înţelege şi mai bine unde se poziţionează ca performanţe modelul AC9, Tenda oferă utilizatorilor o comparaţie cu celelalte modele din portofoliu chiar pe spatele ambalajului. Astfel, aflăm că AC9 AC1200 este al doilea router, după modelul FH1202, şi este urmat de modelele AC15, respectiv AC18 despre care am menţionat că l-am testat deja.

  În pachetul Tenda, avem disponibil un cablu pentru internet, un încărcător, routerul şi manualul utilizatorului. Routerul respectă aceeaşi linie de design ca restul routerelor Tenda, în partea de sus avem LED-uri pentru fiecare port LAN şi bandă wireless, iar pe spate sunt disponibile 4 porturi LAN pe galben şi un singur WAN pe albastru. Acesta este urmat de WPS şi de butonul de reset.

  Viteza de transfer oferită de modelul AC9 este una foarte bună, iar ţinând cont de raportul calitate-preţ, routerul este o opţiune viabilă pentru daily users. Preţul AC9 AC1200 este de puţin peste 200 lei, iar dispozitivul poate fi achiziţionat din oferta mai multor retaileri online din România. Luând în considerare că vorbim despre o soluţie entry-level la un preţ foarte bun, Tenda AC9 funcţionează chiar bine.

  Este un upgrade decent pentru cei care nu au la dispoziţie o sumă foarte mare de bani, dar vor să treacă de 802.11b sau g şi un upgrate decent în procesarea performanţei pe 802.11n. Cu siguranţă preţul va capta atenţia utilizatorilor, iar acest lucru este şi normal să se întâmple. Pentru instalare, sistemul necesită cel puţin Windows XP, IE8.0 sau următoarele, Chrome, Safari şi Firefox cu ultimele upgrade-uri. AC9 AC1200 Smart Dual-band Gigabit WiFi Router este compatibil cu Windows 7, Windows 8, Windows 10 şi Mac.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.