More

  Studiu Facebook: Cum este consumat conţinutul video pe Facebook şi Instagram

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Conţinutul video este în prezent cea mai captivantă formă de conţinut digital, iar tendinţele şi predicţiile arată că apetitul consumatorilor pentru video va tot creşte. Potrivit Cisco, citat de Social Media Today, 75% din traficul de date mobile la nivel mondial va fi din video până în 2020.

  Creşterea consumului de video este evident îndeosebi în aplicaţiile Facebook, cele mai recente date de la gigantul social media arătând că durata de vizionare a transmisiunilor Facebook Live în timpul zilei a crescut de 4 ori faţă de anul trecut, în vreme ce timpul petrecut pentru vizionarea unui video pe Instagram a crescut cu 80% în aceeaşi perioadă.

  În plus, Instagram anunţă că numărul videoclipurilor publicate zilnic pe platforme au continuat să crească de 4 ori de la an la an, ia tendinţele par să fie la fel în cazul Instagram Stories, care adună din ce în ce mai mulţi adepţi.

  Tendinţe de consum video pe Facebook şi Instagram

  Pentru a aduna date despre comportamente de consum, Facebook a realizat un studiu cu 1500 de persoane ce au vârste cuprinse între 18 – 64 de ani în Statele Unite ale Americii şi Canada. Cel mai important aspect pe care l-a aflat este că tendinţele pentru video par doar să crească: 45% dintre participanţii la studiu precizând că se aşteaptă să consume şi mai mult video de pe smartphone-urile lor în vitor, la fel şi în cazul consumatorilor Instagram.

  Mai exact, 60% dintre participanţii la studiu care folosesc Instagram au spus că sunt de părere că, consumul de video pe Instagram a crescut semnificativ în ultimii doi ani de zile. Facebook a comparat, de asemenea, datele cu privire la vizionarea conţinutului TV: 33% dintre repondenţii consumatori de TV au spus că sunt e părere că în aceaşi perioadă consumul de TV a crescut, de asemenea.

  Prin strategia Facebook de creare de conţinut asemeni celui de pe TV, este demonstrat faptul că tot mai multe persoane consumă mai mult conţinut video pe mobil sau prin platformele sociale. Dacă Facebook va valorifica acest lucru, treptat va putea pătrunde pe piaţa de publicitate TV de 78 miliarde de dolari.

  Consumatorii participanţi la studiul realizat de Facebook au precizat că videoclipurile de pe mobil sunt convenabile, iar asta pentru că „au tendinţa să fie scurte şi pot fi vizionate cu uşurinţă oricând, oriunde.”

  Facebook spune că, studiul său a demonstrat că oamenii sunt, de asemenea, atraşi de video-urile pe mobil de pe Facebook şi Instagram pentru că „în comparaţie cu TV-ul tradiţionat, sunt de 2.9 ori mai multe şanse ca aceştia să se simtă conectaţi la prieteni şi familie şi de 1.9 ori mai mare este posibilitatea să le oferi ceva despre care să vorbească. Cu alte cuvinte, îi ajuţi să se simtă parte dintr-o comunitate angajată.”

  Studiul Facebook a mai arătat că utiliatorii spun că „se simt mai inspiraţi de conţinutul video de pe mobil prin Facebook şi Instagram decât de cel de pe TV”. Mai mult decât atât, aceştia susţin că „se simt mai entuziasmaţi de video-urile de pe mobil prin Facebook şi Instagram decât de cele de pe TV.”

  Facebook recomandă agenţiilor de publicitate să se orienteze mai mult către mesaje mai scurte, mult mai precise, care să fie livrate prin materiale promoţionale de până în 15 secunde. În plus, publisherii sunt sfătuiţi să creeze conţinut care funcţionează, de asemenea, cu sunetul dezactivat. Facebook mai spune că, creatorii ar trebui să se orienteze să ofere video în format vertical: „Oamenii vizionează videoclipuri ocazional în timpul zborului şi rareori îşi întorc telefoanele pe orizontală pentru a face asta.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.