More

  iPhone-ul nu va mai funcţiona cât timp eşti la volan

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Noul sistem de operare iOS 11 de la Apple va introduce un sistem care va dezactiva notificările în speranţa că nu vei mai fi tentat să verifici telefonul sau să scrii mesaje cât timp eşti la volan. Apple este pe punctul de a-şi asuma responsabilitatea asupra vieţii tale atunci când eşti la volan. Mai exact, compania va încerca să îţi salveze viaţa atunci când în mod inconştient ţi-o pui în pericol.

  Când gigantul din Cupertino va lansa sistemul de operare iOS 11, utilizatorii vor găsi o nouă funcţie care îi notifica să activeze un mod „do not disturb while driving” (nu deranja în timpul condusului), care va preveni apariţia oricărei notificări. Ideea este de a îndepărta orice tentaţie pentru tinerii care obişnuiesc să se uite la smartphone când sunt la volan.

  Aşa cum arată statisticile, diferitele activităţi pe care le au şoferii la volan cu smartphone-urile, unori pot duce la accidente tragice.

  Dacă deţinătorul telefonului va „uita” să activeze funcţia, telefonul poate ghici când vehiculul se află în mişcare, asta datorită senzorilor de mişcare, GPS şi sistemelor Wi-Fi. Încercarea de „deblocare” a telefonului va fi destul de dificilă de realizat în timpul în care eşti la volan, dar foarte simplă dacă eşti un pasager inocent.

  Sistemul nu te va opri să preconectezi telefonul via Bluetooth sau USB la celelalte funcţii ale maşinii personale. Software-ul poate, de asemenea, să trimită un mesaj celui care contactează telefonic şoferul atunci când acesta conduce. Spre exemplu, poate fi transmis un mesaj automat cu textul „Sunt la volan şi voi reveni la tine de îndată ce voi ajunge la destinaţie”.

  Pentru telefoanele Android deja există o astfel de aplicaţie care să te ajute cât timp te afli la volan. Dezvoltatorii lucrează chiar şi la un software pe care să îl vândă companiilor, care va forţa astfel angajaţii să îl folosească.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.