More

    Google Chrome va dezactiva video-urile autoplay cu sunet pentru a îmbunătăţi experienţa de browsing

    URMĂREȘTE-NE

    16,065FaniÎmi place
    1,142CititoriConectați-vă
    13,030AbonațiAbonați-vă

    Video-urile autoplay pot fi extrem de frustrante când navighezi pe internet. Acestea apar din senin în pagina de Internet şi nu vor să dispară nici atunci când faci scroll down.

    De fapt, nu video-urile în sine sunt problema, ci funcţia autoplay, motiv pentru care Google a luat decizia să facă Chrome mult mai user-friendly, oferindu-le utilizatorilor controlul asupra componentei audio.

    Începând cu ianuarie 2018, cu Chrome 64, autoplay va funcţiona fost atunci când fie nu este sunet în video, fie când utilizatorul a prezentat interes pentru videoclip.

    „Acest lucru va permite funcţiei autoplay să ruleze când utilizatorii doresc să ruleze media şi respectă dorinţa utilizatorilor care nu doresc acest lucru”, a scris într-o postare de blog Mounir Lamouri, Software Engineer la Google.

    „Aceste schimbări vor unifica, de asemenea, comportamentul desktop şi mobile, făcând dezvoltarea media pentru web mult mai predictibilă în platforme şi browsere.” În plus, Chrome 63 va avea o nouă opţiune pentru ca utilizatorii să „dezactiveze complet funcţia audio pentru anumite site-uri.”

    „Această funcţie de a da pe mute un site va persista între sesiunile de browsing, permiţând utilizatorilor să personalizeze când şi unde să ruleze audio”, spune Google. „Aceste schimbări vor oferi utilizatorilor un control mai bun asupra rulării media în browser, în timp ce va fi mai uşor pentru publisheri să implementeze autoplay acolo unde este mai bine pentru utilizatori.”

    Cele mai noi știri

    Pe același subiect

    Leave a reply

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.