More

  Costul de producţie estimat pentru iPhone X de la Apple

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  iPhone X este unul dintre acele telefoane destul de scump de produs, dar poate vă întrebaţi cât anume cheltuie Apple cu exactitate pentru noul smartphone premium lansat.

  Se pare că, industria observatorilor din China a investigat subiectul şi a calculat costul total al componentelor prezentate pe cel mai avansat dispozitiv mobil lansat până acum de gigantul de tehnologie din Cupertino.

  Costul de producţie estimat pentru iPhone X este de aproximativ 412,75 dolari. Acest lucru înseamnă cu 59% mai ieftin decât preţul de vânzare de 999 dolari pentru modelul de 64 GB. Aşa cum era de aşteptat, cea mai scumpă componentă a iPhone X este display-ul Super Retina de 5.8 inchi, produs de Samsung pentru iPhone X.

  Potrivit observatorilor din industrie, Tim Cook şi compania Apple plătesc 80 dolari pentru o singură unitate de display, cu mult mai mult decât oricare altă componentă existentă pe smartphone. Alte surse au sugerat că costul este chiar mai mare de 100 – 120 dolari per unitate.

  A 2-a componentă ca preţ de pe iPhone X este procesorul A11 Bionic, care ajunge la aproximativ 26 dolari pentru producţie, în vreme ce versiunea echivalentă acestuia, produsă de Qualcomm, costă 18 dolari.

  Senzorul 3D Face ID costă 25 dolari, în vreme ce protecţia frontală din sticlă costă 18 dolari. Preţul pentru memoria NAND produsă de Toshiba este de 45 dolari pentru 256 GB, iar cei 3 GB de RAM sunt evaluaţi la 24 dolari.

  Pentru a face o comparaţie cu celelalte telefoane high-end lansate, dacă iPhone X costă 412,75 dolari pentru producţie, iar preţul de vânzare pentru modelul de bază este de 999 dolari, Samsung Galaxy S8 costă 307,50 dolari pentru producţie şi aproximativ 730 dolari pentru vânzarea modelului de bază.

  iPhone 7 a costat 224,80 dolari pentru producţie şi 649 dolari la vânzarea modelului de bază, în timp ce iPhone 6s a costat pentru producţie 187,91 dolari şi 649 dolari la vânzarea modelului de bază.

  iPhone X – Preţurile în lume

  În România, iPhone X ar putea ajunge să coste aproximativ 5500 lei. Momentan, utilizatorii pot precomanda iPhone X de la unul dintre retailerii online din România, la preţul de 6100 lei. La operatorii de telefonie mobilă din România, telefonul ar putea ajunge să coste aproximativ 1100 euro, asta în funcţie de ofertele la abonament sau preţurile standard pe care aceştia le vor stabili. Vom reveni oricum pe acest subiect, de îndată ce informaţiile vor fi mai proaspete.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.