More

  iPhone X pe care îl deții ar putea fi asamblat de studenți interni

  Apple a confirmat recent pentru Mashable că o serie de studenți interni de la fabrica Foxconn din China au lucrat peste program pentru a produce iPhone-uri. Informația a fost oferită inițial publicității de 6 studenți de la Zhengzhou Urban Rail Transit School celor de la Financial Times.

  Tinerii au afirmat că au fost ”forțați” să lucreze în fabrică pentru a completa cerințele internship-ului. Mai mult decât atât, unul dintre studenți susține că a asambat nici mai mult, nici mai puțin de 1200 de telefoane într-o singură zi.

  Un reprezentat Apple a transmis printr-un comunicat de presă că, gigantul de tehnologie recunoaște că studenții nu ar fi trebui să fie prezenți peste program pentru a asambla cele mai noi dispozitive mobile lansate de Apple. În același timp, studenții au precizat că au ajuns să lucreze până la 11 ore pe zi.

  ”În timpul auditului recent, am descoperit studenți interni care lucrau peste program la o fabrică a unui furnizor din China. Am confirmat că, studenții au lucrat voluntar, au fost compensați și au avut beneficii, dar nu ar fi trebuit să li se permită să lucreze peste program.”, precizează reprezentantul Apple. ”În această fabrică, programele de internship pentru studenți sunt pe termen scurt și reprezintă un procent foarte mic al forței de muncă. Când am aflat că există studenți cărora li s-a permis să lucreze peste program, am luat rapid măsuri.”

  Dejian Zeng, fost student NYU, a intrat sub acoperire în fabrica producătoare de iPhone-uri Pegatron și a precizat pentru Mashable că a lucrat 12 ore pe zi, asamblând 1800 de iPhone-uri în timpul programului unei singure zile. Deși a lucrat și peste program, acesta a primit pentru o lună de zile de muncă doar 450 dolari: ”Mă surprinde faptul că lucrul peste program nu este voluntar”, spune Zeng. ”Muncitorii sunt de fapt forțați să lucreze suplimentar.”

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here