WhatsApp nu are voie să ofere Facebook datele utilizatorilor

Mădălina Gănescu
- 19.03.2018, 17:26 în Aplicaţii
4

SHARES

Primul lucru de care s-au temut utilizatorii când Facebook a achiziționat WhatsApp în 2014 a fost că datele lor personale din aplicația de mesagerie vor fi împărtășite cu gigantul social media. Nu toți cei care utilizează WhatsApp dețin și un cont de Facebook, cum de altfel nu toți cei care au WhatsApp doresc să le fie folosite datele private de către orice companie.

În urma unor investigații ICO (Information Commissioner’s Office) din Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia că WhatsApp nu are dreptul să împărtășească Facebook datele utilizatorilor, deși nu există nicio dovadă clară că a făcut acest lucru.

Comisarul Elizabeth Denham explică care sunt descoperirile pe care le-a făcut în urma investigației cu privire la partajarea datelor WhatsApp către Facebook. Una dintre descoperirile identificate ține de faptul că WhatsApp nu are o bază legală pentru procesarea partajării de date personale. Mai mult decât atât, compania nu a reușit să furnizeze un mod corect de procesare a informațiilor utilizatorilor în relație cu distribuirea de date personale.

WhatsApp partajează datele personale ale utilizatorilor în acest moment către Facebook cu un scop care nu este compatibil cu scopul pentru care au fost obținute respectivele date private. Denham susține că WhatsApp a încălcat primele două principii GDRP prin modul în care au împărtășit datele personale ale utilizatorilor cu Facebook.

Pentru că în acest moment nu există o dovadă clară potrivit căreia WhatsApp a oferit Facebook datele utilizatorilor aplicației, ICO a confirmat că nu va aplica niciun fel de sancțiuni.

Atât Facebook, cât și WhatsApp au confirmat că partajarea datelor se va desfășura o dată ce acest lucru se va supune Regulamentului General de Protecție a Datelor (GDRP), care va intra în vigoare din luna mai.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!