More

  Mozilla oprește publicitatea pe Facebook după scandalul Cambridge Analytica

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Mozilla anunță săptămâna aceasta că va opri pentru moment campaniile de publicitate pe Facebook, iar asta pe fondul scandalului Cambridge Analytica, care a expus datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook, ”fără ca aceștia să știe sau să își dea acordul”.

  Mozilla este îngrijorată cu privire la modul în care aplicațiile extrag informații confidențiale ale utilizatorilor și vrea să înțeleagă mai mult despre cum pot terții să acceseze datele utilzatorilor. Mozilla este deranjată de modul în care utilizatorii Facebook se joacă, citesc știri sau dau anumite teste și îndeosebi de faptul că, probabil aceștia nu știu că prin unele aplicații oferă acces liber diferitelor grupuri de interese cu privire la locul de muncă, nivel de educație, postările din timeline pe care le țin limitate la prieteni și nu numai.

  ”Suntem încurajați de faptul că Mark Zuckerberg a promis să îmbunătățească setările de confidențialitate și să le facă mai proactive”, a scris Denelle Dixon, Chief Business și Legal Officer Mozilla. ”Când Facebook acționează mai puternic legat de cum distribuie datele consumatorilor, mai exact când va întări setările de confidențialitate pentru aplicații ale terților, luăm în considerare să ne întoarcem.”

  Dixon a mai menționat în postarea oficială de blog: ”Înțelegem că, Facebook a făcut pași pentru a limita accesul dezvoltatorilor la datele prietenilor începând din 2014. Asta a fost după ce Facebook a început relația cu Profesorul Aleksandr Kogan de la Universitatea Cambridge, a cărui decizie să distribuie datele pe care le-a colectat din Facebook împreună cu Cambridge Analitica care ține știrile de pe primele pagini în prezent.

  Aceste știri ne-au determinat să analizăm mai bine setările de confidențialitate implicite ale Facebook, platformă pe care o susținem cu dolarii investiți în publicitate. În vreme ce considerăm că mai sunt multe de învățat, am aflat că setările implicite actuale oferă acces deschis la o mulțime de date – îndeosebi când vinr vorba de setările pentru aplicațiile terților.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.