Xiaomi Corp. vrea să cumpere GoPro Inc.

Mădălina Gănescu
- 13.04.2018, 10:37 în Gadgets
1

SHARES

Valoarea GoPro la bursă a crescut cu 8.8 procente, după ce producătorul de electronice chinez Xiaomi Corp. a cântărit dacă să oferteze sau nu pentru producătorul de camere de acțiune. În 2018, GoPro nu întâmpinat o scădere considerabilă, de 38%, iar acum orice ofertare este necesară pentru a readuce valoarea companiei pe linia de plutire.

Nick Woodman, CEO GoPro spune că este deschis la negocieri și că la începutul acestui an, compania a contractat banca de investiții JPMorgan Chase & Co. pentru a oferi consultanță într-o eventuală vânzare.

GoPro a fost evaluată la 10 miliarde de dolari, iar în urma acestei informații capitalizarea pieței a scăzut la aproximativ 761 de milioane de dolari. Compania ar avea posibilitatea să obțină un miliard de dolari, potrivit The Information, care a realizat o analiză pe baza prețului pe care l-a plătit Hewlett Packard pentru Palm în 2010.

GoPro a crescut la 5.30 dolari per acțiune – cea mai mare creștere din 14 februarie – , iar joi, 12 aprilie 2018, ora 1:12 pm în New York era listată la 5.16 dolari.

Nick Woodman declara la începutul anului: ”Dacă ar exista oportunitatea fuzionării GoPro cu o companie mama mai mare, acest lucru ne-ar ajuta să creștem afacerea și să obținem un ROI (return of investment) mai bun. […] am saluta oportunitatea de a explora o astfel de oportunitate.”

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!