More

  Dezamăgiți de eMAG: Din showroom-ul Crângași se vând produse resigilate ca noi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am cerut săptămâna trecută recomandări de stabilizatoare gimbal pentru smartphone, pentru că ne-am dat seama că e absolut necesar să îl introducem pe lista de produse care să ne ajute să filmăm mai mult ceea ce experimentăm la Noobz.

  Dintre sugestiile care ne-au venit de la prieteni pe Facebook public și privat am tras concluzia că în primă fază DJI Osmo Mobile 2 este ceea ce ne trebuie.

  Pentru că timpul ne presa, am comandat produsul de pe eMAG, după ce ne-am asigurat că este vândut de eMAG și nu de un alt magazin online din marketplace (e o chestie de siguranță care ne ajută / sau ar trebui să ne ajute să economisim timp atunci când se impun retururi).

  Știam de serviciul eMAG de livrare în aceeași zi, despre care am aflat la evenimentul retailerului online de la începutul verii, dar pentru că ne grăbeam să intrăm în posesia produsului (urma un eveniment la care aveam de gând să filmăm) am optat pentru ridicarea din showroom-ul eMAG din Băneasa Shopping City.

  În ceea ce privește livrarea, aceasta a fost prestată potrivit comunicării oficiale. Cât despre produsul care ne-a fost livrat, abia de aici începe problema.

  Știți că am atras frecvent atenția asupra comandării produselor online de la anumiți retaileri, dar mai ales asupra ridicării comenzilor deși ambalajul original sau sigiliul era rupt.

  Ei bine, pentru că trebuie să mai existe un Stan Pățitul, nici noi nu am fost atenți la ridicarea coletului din showroom, iar acest lucru ne-a costat jumătate de zi pierdută pentru retur în showroom-ul eMAG din Crângași, în vreme ce filmarea programată a fost anulată.

  Cum am procedat cu returul DJI Osmo Mobile 2 și care au fost problemele

  Prima problemă a DJI Osmo a fost că nu a fost livrat într-un ambalaj sigilat. Existau semne clare că s-a umblat anterior la produs și că acesta a mai fost utilizat, de la unul dintre sigiliile rupte la modul în care era împachetat cablul de alimentare al produslui.

  Cea de-a 2-a problemă vine la capitolul stabilizare DJI Osmo Mobile 2, adică exact unde ne durea mai tare.

  Motorașul dispozitivului nu funcționa corespunzător, iar la un moment dat, după ce am stabilit toate setările și realizam testul produsului, ne-a apărut o notificare care indica probleme la nivel de stabilizare, cu recomandarea să apelăm la service-ul autorizat dacă problema persistă.

  Am ales să returnăm produsul! Am sunat la suport eMAG pentru a afla dacă există alte stabilizatoare gimbal pe stoc, dar sigilate. Ni s-a transmis că sunt disponibile două chiar în showroom-ul eMAG și dacă ne grăbim pentru retur nu va mai fi nevoie să așteptăm până a 2-a zi să se livreze o comandă nouă.

  Am mers la Crângași, unde am petrecut peste 2 ore și jumătate pentru a returna atât primul DJI Osmo Mobile 2, cât și pe cel de-al doilea, care prezenta aceleași probleme la nivel de ambalaj.

  Am solicitat să vedem și cel de-al treilea produs din depozit, despre care ni s-a spus că este pe stoc și … surpriză … era tot desigilat, ba chiar și cu urme de lovire din timpul transportului, cel mai probabil.

  În final, am cerut banii înapoi. În ceea ce privește procedurile eMAG pentru retur și rambursare totul a decurs în regulă. Cât despre faptul că am pierdut peste 2 ore să facem asta, la care se adaugă 2 ore în trafic până la showroom și înapoi acasă, ne-am ales cu jumătate de zi de muncă irosită – care se traduce în bani pierduți.

  Totul, pentru că cei de la suport clienți eMAG au comunicat defectuos cu colegii lor din depozit și nu s-a ținut cont de cerința noastră, de altfel una esențială: PRODUSUL SĂ FIE SIGILAT!

  Ulterior, am mers la Media Galaxy în Băneasa, de unde am cumpărat un DJI Osmo Mobile 2 sigilat, la care am primit o reducere de 150 lei, lucru ce ne-a permis ca în suma de 830 lei pe care am fi lăsat-o la eMAG să ne cumpărăm și un trepied, redus și acesta la jumătate de preț de retailer.

  Desigur, în final am avut parte de un avantaj considerabil. Am beneficiat de la alt retailer de 2 produse în prețul unui produs din oferta eMAG, fără măcar să avem în plan să facem asta.

  Dar, am reușit să facem asta pentru că am mers într-un magazin fizic, ne-am uitat la produse și le-am testat pe loc, lucru care la eMAG nu e posibil decât dacă dai comandă de produs și ți-a luat banii.

  Experiența cu returul DJI Osmo Mobile 2 la eMAG a fost una de toată jena. Să stai la 4 cozi pentru a returna 2 produse, care se vedeau clar că sunt resigilate și pe care le-ai solicitat din primul moment SIGILATE, reprezintă clar o lipsă de respect față de client.

  Cât despre faptul că ”nu se aude sau nu se înțelege” când clientul solicită produs SIGILAT și se dorește doar vânzarea de către retailer a unor produse din stoc, acesta atrage după ea o selecție mult mai atentă a comenzilor, pe care consumatorii o vor face în viitor pe platforma online.

  Desigur, problema resigilatelor vândute ca noi este una deja obișnuită în România. ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului) nu prea ia măsuri în acest sens, controalele par să fie inexistente, iar cel care este afectat în cele din urmă este tot clientul final.

  eMAG, oricum faci reduceri! Așa că, dacă tot au fost desigilate unele produse, pune-le eticheta de resigilate și nu le revinde ca noi. Nu sunt vinovați unii clienți că alții s-au folosit 30 de zile de produs, după care l-au dat la retur pe cine știe ce motive.

  Știm practica unor clienți prin care fac retur produselor cumpărate în termen de 30 de zile (că le permite legea), dar datoria ta este să îți asumi asta și să nu o transformi într-o povară pentru cei dispuși să plătească doar pentru produse noi și pe care le cumpără pe termen lung, fără interese ascunse.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.