More

  Testăm televizorul Samsung 4K QLED Q9F! Ce ar fi de spus după o săptămână de utilizare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vă spuneam aseară pe Facebook că testăm un nou smart TV, iar astăzi începem seria de review-uri pentru acesta. Deși inițial consideram necesar un singur articol în urma testării Samsung QLED 4K Q9F pe parcursul utilizării ne-am dat seama că sunt mult prea multe aspecte de luat în calcul, motiv pentru care o să avem mai multe articole care vor menține în prim-plan produsul.

  Primul articol din serie tratează aspecte generale ale Samsung QLED 4K Q9F, urmând ca ulterior să vorbim în detaliu despre avantajele și dezavantajele televizorului high-end de la Samsung în consumul de divertisment TV și online, în gaming și în utilizarea produsului cu scop profesional.

  Este plăcut să realizezi că televizorul nu mai este o simplă piesă neagră de mobilier din casa ta atunci când îl stingi. Într-adevăr, auzim tot mai des cum oamenii renunță să mai consume programe TV, dar acest lucru nu înseamnă că ei renunță la televizoare.

  Pur și simplu li se schimbă obiceiurile de consum, fie că vorbim despre vizionarea filmelor, a emisiunilor sau a documentarelor.

  Probabil vă întrebați dacă nu este prea devreme să cumpărați un televizor QLED, care redă imagini 4K Ultra HD, îndeosebi la diagonală de 163 de cm. După cum bine v-am obișnuit deja în testarea produselor, sfaturile și recomandările le oferim pe baza răspunsurilor la o serie de întrebări esențiale.

  Dar, înainte să vă împărtășim din experiența noastră după o săptămână cu cel mai nou televizor high-end lansat de Samsung, haideți să ne familiarizăm un pic cu ce înseamnă tehnologiile QLED, Q Color, Q Contrast Elite, Q HDR 2000 sau HDR 10+, ca de altfel și cu Q Viewing Angle, UHD Alliance, 4K UHD și Ultra HD.

  Vorbim despre toate funcțiile pe care le înglobează smart TV-ul Q9F lansat de gigantul sud-coreean în 2018, iar înțelegerea lor vă va ajuta să vedeți dincolo de aspectul exterior al televizorului și să creați o conexiune neconvențională cu cele peste un miliard de nuanțe de culoare pe care acesta le redă.

  QLED

  QLED sau Quantum Dot light Emitting Diode combină tot ce este mai bun din tehnologiile Quantum Dot și OLED. Cu alte cuvinte, televizoarele care vin cu această tehnologie oferă calitatea și negrul profund al OLED la pachet cu luminozitatea și gama de culori a punctelor quantice.

  În doar câteva cuvinte, cu ajutorul QLED ai parte de o luminanță mult mai mare, lucru ce rezultă într-un consum redus de energie. Pentru a nu crea confuzie, subliniem clar că tehnologia QLED este complet nouă, cu beneficii aparte și nu se traduce doar printr-o combinație între OLED și Quantum Dots.

  Q Color

  Sau altfel spus volumul de culoare de 100% produs de televizoarele QLED, se traduce prin peste un miliard de nuanțe de culoare reale, exacte și vibrante. Q9F maximizează gama de culori exacte, bogate și detaliate pe care le vezi pe televizor, lucru care reiese și din comparația dintre un televizor convențional Samsung și QLED TV.

  Q Contrast Elite

  În funcție de ce tip de televizor folosiți, probabil ați experimentat la un moment dat vizionarea unor programe TV sau seriale în care din cauza luminii puternice din încăpere ați pierdut scene esențiale. Q Contrast Elite dezvăluie cele mai mici aspecte ale fiecărei scene, indiferent de unde este plasat televizorul și de lumina ambientală.

  Astfel, vezi zonele întunecate mai intens și zonele deschise mai luminoase. Iar partea și mai frumoasă a acestei tehnologii este că sistemul anti-reflexie pe care îl aplică asupra stratului ce acoperă ecranul și panel-ul minimizează reflexia luminii pe ecranul Q9F și îmbogățește nivelul de contrast.

  Q HDR 2000 (HDR 10+)

  Este un alt mod de a vedea acțiunea prin ochii regizorului, după cum spune Samsung. Noua tehnologie avansată HDR 10+ asigură optimizarea contrastului, culorilor și detaliilor din fiecare scene.

  Totuși, trebuie să țineți cont de un lucru când alegeți televizorul în funcție de această tehnologie, iar acela este că, certificarea poate varia în funcție de model, în vreme ce luminozitatea maximă poate varia în funcție de modelul și de dimensiunea televizorului.

  Q Viewing Angle

  Anulează distorsiunile de culoare și îți permite să vizionezi conținut video indiferent de locul în care stai în cameră. Pentru că televizorul Q9F are culori vii și unghiuri generoase de vizionare, orice loc este perfect să te uiți la el.

  UHD Alliance, 4K Ultra HD și Ultra HD

  Sunt 3 certificări care asigură afișarea conținului în adevărata sa formă, la standarde premium, respectând cerințele tehnice definite de DIGITALEUROPE.

  Acum, că ne-am familiarizat cu tehnologiile pe care le întrunește televizorul  Samsung QLED 4K Q9F, vom trece în revistă și procesorul Q Engine de la Samsung, care susține calitatea imaginilor QLED pentru a oferi culori, contrast și detalii excelente. Q Engine este un motor puternic, mai rapid decât versiunile anterioare. Acesta analizează onținutul de pe ecran și optimizează imaginile constant.

  Ce preț au televizoarele QLED

  Unul dintre principalele aspecte în alegerea unui televizor nou, pe care apropo nu îl cumperi în fiecare zi sau în fiecare an, este legat de preț. Gama QLED de la Samsung nu este ieftină și se adresează categoriei de utilizatori cu venituri peste medie, cu spații generoase de birou sau de locuit.

  Noi am testat Q9F într-o locuință de 50 de metri pătrați, dar am găsit spațiul necesar să integrăm smart TV-ul în designul casei noastre, motiv pentru care uneori s-ar putea să nu fie neapărat un obstacol suprafața locuinței sau biroului.

  QLED 4K Q9F este vârful de gamă în materie de televizoare de la Samsung, ceea ce înseamnă că nu vorbim de un buget tocmai mic pe care veți fi nevoiți să îl alocați. Desigur, dacă prețul de 15.000 lei vi se pare prea mare, producătorul are pregătită și alternativa mid-range, reprezentată de modelul Q7F de 138 cm.

  Dar dacă prețul nu este problema și vreți să mergeți la următorul nivel de experiență de vizionare a conținutului de divertisment pe TV, puteți opta inclusiv pentru varianta curbată QLED, adică pentru modelul Q8C de 189 cm.

  Unde poți amplasa televizoarele QLED

  Acestea se integrează perfect în designul oricărei încăperi, atât timp cât ai disponibil un spațiu între 138 și 189 cm.  Pentru varianta Q8C cu ecran curbat s-ar putea să fie necesar ceva mai mult spațiu, dar cu siguranță într-un birou sau într-un living de 30 – 40 de metri pătrați ar întoarce priviri.

  Modelele cu ecran flat, fie că vorbim de cel mid-range, fie că ne referim la cel testat de noi la Noobz permit montarea inclusiv pe perete, cu un management al cablurilor senzațional.

  Revenim astfel la ceea ce spuneam la începutul materialului legat de faptul că televizorul nu mai este o simplă piesă neagră de mobilier atunci când îl oprești.

  Spatele perfect neted și faptul că Q9F nu este gros îți oferă posibilitatea să faci din smart TV un tablou pe care îl poți personaliza în funcție de momentul din zi și ambianța pe care dorești să o creezi.

  Noile televizoare QLED te ajută să folosești inteligent spațiul din casa ta. Cu un singur cablu optic aproape invizibil te poți conecta la toate dispozitivele, fără cabluri încurcate.

  Dacă nu dorești să montezi televizorul pe perete, iar designul interior presupune instalarea smart TV-ului pe o piesă de mobilier, Q9F se montează perfect pe perete, fără să rămână spațiu între cele două.

  Gama de televizoare QLED de la Samsung aproape că nu are margini, un avantaj desăvârșit, care îți oferă vizionări de conținut de divertisment pe TV captivante, indiferent de unghiul din care privești la televizor.

  Noi am montat televizorul Samsung QLED 4K Q9F pe comodă, pentru că a fost spațiul pe care am avut posibilitatea să îl punem la bătaie, fără a mai găuri pereții, dat fiind că televizorul nu ne-a rămas definitiv pentru utilizare.

  Dar, dacă ar fi fost să fie unul dintre televizoarele la care să vizionăm seriale pe Netflix sau programe TV zilnic pentru o perioadă mai lungă de timp, poate chiar pentru următorii ani, cu siguranță optam pentru instalarea acestuia pe perete, cu scopul de a economisi spațiu și de a transforma televizorul într-un tablou atunci când îl țineam oprit.

  Cum administrezi conținutul pe televizorul Q9F

  Telecomanda cu funcția Control Vocal a televizorului Q9F este singura care controlează toate dispozitivele conectate la Q9F.

  Conținutul este organizat pe un singur ecran, iar dacă până acum ai mai folosit un televizor inteligent Samsung, nu îți va fi deloc greu să navighezi printre aplicații.

  Interesant și  în același timp extrem de util la capitolul administrare de conținut pe gama QLED de la Samsung este că poți chiar să pre-vizualizezi conținutul fără să-l deschizi.

  Dacă vrei să conectezi și alte dispozitive la Q9F, televizorul le detectează automat și face ca toate selecțiile de intrare să fie ușoare.

  Noi am consumat destul de mult conținut pe Netflix în timpul testării, pentru că obișnuim să facem binging pentru recuperare și relaxare, dar am vizionat și conținut video realizat de streamerii preferați pe Twitch sau show-uri de stand-up comedy pe YouTube.

  Dacă televizorul răspunde rapid la comenzi este o întrebare la care nici nu are rost să mai răspundem, pentru că procesorul Q Engine își face treaba cu desăvârșire.

  3 cele mai mari avantaje pe care le-am găsit la Samsung QLED 4K Q9F

  1. Pregătit pentru conținutul video pe care creatorii îl vor produce în următorii 10 ani sau mai mult – Dacă achiziționezi unul dintre televizoarele QLED lansate de Samsung în 2018, cu siguranță în următorii 10 ani de zile știi că televizorul tău va fi pregătit pentru ceea ce încep să aducă pe piață, în materie de divertisment, creatorii de conținut video.

  Spunem asta pentru că, vom vedea în perioada următoare tot mai multe formate TV sau online 4K. Ei bine, tot acest tip de conținut va trebui consumat într-o manieră captivantă, pe dispozitive care tratează responsabil simțul vizual.

  Degeaba creezi conținut 4K, dacă nu are cine să îl consume la calitate maximă. Imaginile 4K HDR redate de Q9F sunt, fără să exagerăm cu această afirmație, cele mai vii, vibrante și complexe pe care le-am vizionat până acum pe un smart TV.

  2. Designul interior capătă acel quelque chose de la care prietenii să se inspire sau pentru care să te invidieze – Pentru că cea mai mare parte din timp ne-o petrecem acasă și la birou, trebuie să ne asigurăm că am creat mediul și atmosfera necesară pentru a ne menține permanent energia la nivel optim.

  Televizorul poate fi utilizat în prezent atât pentru a consuma conținut video, de televiziune sau online, cât și pentru prezentări în cadrul ședințelor sau, acum cu ajutorul noii game QLED de la Samsung, pentru a da culoare încăperii în care te afli, chiar și atunci când televizorul este închis.

  Fie că se află într-o cameră cu design minimalist, într-una decorată tradițional, modern, boem sau avangardist, Q9F se integrează perfect și completează experiența de vizualizare cu eleganță și stil rafinat.

  Cu Modul Ambilent, poți transforma Q9F de la Samsung în pata de culoare de care are nevoie camera ta. Poți rula inclusiv informații de interes zilnic precum vremea, temperatura, cele mai importante știri ale zilei sau pur și simplu poți crea un album foto cu cele mai frumoase amintiri din ultimele vacanțe, care să te încarce cu energie pozitivă când lucrezi.

  În plus, chiar dacă televizorul este oprit, poți să te bucuri de muzica de fundal, iar tot ce trebuie să faci este să lansezi o comandă vocală sau să dai drumul la playlist-ul de pe smartphone-ul conectat prin Bluetooth.

  3. Managementul cablurilor nu mai este o problemă sau o provocare – Totul, inclusiv clablul de alimentare, poate fi administrat de un singur cablu aproape invizibil.

  One Invisible Connection te ajută să păstrezi dispozitivele ascunse prin conectarea lor la One Connect Box, lucru ce îți permite să îți decorezi spațiul așa cum îți place, dar mai ales să nu mai simți stresul evitării cablurilor întinse pe pereți, pe parchet sau pe sub piesele de mobilier.

  Cine își dorești un sistem aparte de susținere a smart TV-ului, trebuie să mai știe că Samsung pune la dispoziție două standuri care sunt vândute separat. Este vorba despre Gravity Stand, complet din metal, cu formă rotundă, dar care oferă o stabilitate foarte bună televizorului și Studio Stand pentru cine dorește un aspect ceva mai elegant, fie că e vorba de plasarea dispozitivului în living room sau la birou.

  De asemenea, pentru cine are mai multe electronice și electrocasnice inteligente de la Samsung, e de luat în seamă faptul că produsele pot fi interconectate prin intermediul aplicației SmartThings.

  Este vorba de conectarea produselor precum frigider, mașină de spălat, iluminat, smart TV sau smartphone, dar acest serviciu poate să varieze în funcție de regiune, așa că e bine să discutați înainte cu un consultant de vânzări Samsung.

  Concluzia

  Cu certitudine vorbim despre televizorul care oferă cele mai puternice contraste de culori și o luminozitate senzațională. E greu să spui despre un produs în care producătorul a integrat ce-i mai bun că are multe dezavantaje, dar pentru că ele există (fie și mai mici), le vom dezbate în următoarele articole despre Samsung QLED 4K Q9F pe care le vom scrie pe Noobz ulterior.

  Cui recomandăm Samsung QLED 4K Q9F

  Tuturor celor care doresc să aibă parte de o experiență de consum a divertismentului pentru acasă incomparabilă.

  Celor dispuși să investească în dispozitive de ultimă generație care să le ofere refugiul optim pentru serile de binging, cât și celor care doresc să își admire munca pe un televizor care susține cu adevărat conținutul 4K (iar aici ne referim la fotografi și creatori de conținut video 4K).

  Pentru cei care se pregătesc să spună că 15.000 lei costă o mașină second hand și că sunt nebuni cei care dau atât pe un smart TV, avem doar două vorbe să le spunem: ”vulpea când nu ajunge la struguri spune că sunt acri” și ”la mașină, ca la orice alt produs, cât dai, atât face”.

  Dacă mai aveți întrebări legate de smart TV-ul Samsung QLED 4K Q9F, le așteptăm în secțiunea de comentarii de mai jos, iar dacă deja folosiți produsul sau aveți în plan să îl achiziționați, așteptăm cu interes părerile și sugestiile voastre despre el.

  De asemenea, dacă doriți să testăm ceva specific la smart TV pentru următoarele review-uri, nu ezitați să ne scrieți mai jos.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.