More

  Cum transferi rapid fișiere mari între două sau mai multe dispozitive

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când vrei să transferi rapid fișiere mari, prima dată îți vin în minte stick-urile și hard-urile externe. Dar de ce să ne complicăm viața, când unii producători reușesc să ne-o simplifice?

  Dacă în cazul stick-urilor și hard-urilor externe trebuie să aștepți copierea fișierelor de pe laptop sau desktop pe acestea, află că există soluții mult mai simple și rapide. Producătorii de laptopuri renunță tot mai des la porturile USB, în favoarea portabilității. Dar cum rămâne cu transferul de fișiere de pe și pe aceste dispozitive?

  Un DiskStation cu două SSD-uri face minuni

  Dacă vrei să transferi rapid fișiere mari, Synology DS218+ este una din soluțiile pe care noi le-am încercat. Acest model de Network Attached Storage, numit și NAS, face totul posibil, iar transferul este mai rapid atunci când dispozitivul este combinat cu medii de stocare SSD. SSD-urile oferă un transfer mai rapid al fișierelor atunci când vorbim de un număr mai mare de utilizatori, datorită cache-ului. În plus, mediile de stocare SSD sunt mult mai silențioase.

  DS218+ este echipat cu un processor Intel Dual Core, care poate atinge viteze de 2.5 GHz. Memoria RAM este de 2GB, extensibilă până la 6GB. Beneficiază de support Plex, care permite transcodarea rapidă de la 4K la rezoluții de 1080 sau 720.

  Practic, vei putea vedea video-urile stocate, în format 4K, de pe orice dispozitiv mobil, fără a încinge banda de internet. DS218+ poate integra două medii de stocare, fie că vorbim despre hard-uri de tip NAS, fie că folosim SSD.

  Soluția testată de noi a inclus nouă SSD-uri Kingston SUV500 cu o capacitate de 480GB. Dacă ai nevoie de transferul rapid a unor fișiere care nu depășesc 2GB, soluția este perfectă pentru tine.

  PLUSURI ȘI MINUSURI

  Dar să vedem care ar fi plusurile și minusurile. DS218+ beneficiază de foarte multe aplicații. Există o aplicație pentru fiecare tip de utilizator. Dacă ai nevoie de ceva, șansele sunt foarte mari care Synology să îl aibă.

  Support Plex este, după cum spuneam un atu, atunci când vrei să faci streaming către dispozitive mobile. Buton-ul Copy permite copierea oricărui mediu de stocare conectat la NAS prin intermediul USB. Funcția de recunoaștere facială permite identificarea subiecților din pozele încărcate pe NAS.

  Dacă vrei să vezi numai pozele în care apari tu, DS218+ te poate ajuta. Silențiozitatea și consumul redus de energie sunt alte două plusuri cu care DS218+ ne-a convins. După cum spuneam, memoria RAM poate fi extinsă de la 2GB la 6GB.

  La capitolul minusuri trebuie să menționăm că DS218+ are un singur port Ethernet, care este pentru conxiunea la internet. Utilizarea Dual Drive RAID nu este eficient la nivel de costuri, iar soluția de stocare are nevoie de un sistem de rezervă, în cazul unor defecțiuni. Deși DS218+ are un preț accesibil, soluția devine costisitoare când trebuie să cumperi și mediile de stocare.

  PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

  Synology DS218+ are un preț de aproximativ 1600 lei și poate fi achiziționat de la majoritatea retailerilor online din România.

  CONCLUZIA

  În concluzie, dacă vrei un sistem rapid de transfer al fișierelor, pe care îl poți gestiona, Synology DS218+, combinat cu mediile de stocare de tip SSD, este perfectă pentru tine.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here