More

  Cum îți protejezi ochii atunci când lucrezi la calculator

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când lucrezi la calculator pentru o perioadă lungă de timp experimentezi dureri de ochi, vedere încețoșată, ochi roșii și alte simptome legate de sindromul privitului la calculator (CVS). Asta pentru că cerințele vizuale în timpul lucrului la  calculator sunt diferite de cele necesare în majoritatea altor activități.

  În timpul în care lucrezi la calculator sau laptop, trebuie să știi că ochii pot întâmpina greutăți în a schimba focalizarea de la tastatură la ecran și invers pentru perioade lungi de timp.

  Indiferent că ai sub 40 de ani sau peste această vârstă, poți dezvolta sindromul CVS. Ce poți face pentru a preveni acest fenomen? În primul rând, mergi la medic pentru un consult oftalmologic detaliat și află ce ochelari sau lentile de contact trebuie să porți.

  Studiile arată că, până și cele mai mici inadvertențe în prescrierea lentilelor pot contribui la probleme în vizionarea computerului.

  Dacă ochelarii tăi de vedere / protecție sunt actualizați la zi și continui să experimentezi disconfort la nivelul ochilor în timpul lucrului la computer, e bine să ai în vedere utilizarea unei perechi de ochelari speciali pentru această activitate.

  Ochelarii special creați pentru utilizarea la calculator sunt prescriși pentru a reduce durerile de ochi și pentru a-ți oferi cea mai confortabilă vedere în timpul lucrului.

  Trebuie să știi că o pereche de ochelari pentru lucrul la calculator diferă de ochelarii de vedere, cei de citit sau de ochelarii de soare.

  Mai exact, ecranul calculatorului sau laptopului este poziționat de regulă la o distanță de 60 cm de ochii utilizatorului. Aceasta este considerată zona intermediară a viziunii, mai aproape decât distanța de condus, dar mai departe decât distanța de citire.

  Fără o pereche de ochelari pentru protecție la calculator, mulți utilizatori ajung adesea să aibă parte de cu vederi încețoșate, tulpini oculare și dureri de cap. Mai mult decât atât, pentru a compensa viziunea încețoșată, aceștia aleg să încline capul în diferite poziții care să ofere un unghi de vizionare bun, acțiune ce pot duce la dureri de gât, umeri sau dureri de spate.

  Dacă nu sunteți fanii ochelarilor de protecție pentru calculator, puteți opta oricând pentru o pereche de lentile de contact pentru protecție în timpul lucrului la computer.

  Puține persoane știu de existența acestor tipuri de lentile, dar cu toate astea ele încep să prindă din ce în ce mai mult la public. Asta datorită faptului că se aplică foarte ușor pe ochi, sunt subțiri și nu produc disconfort la purtare, dar mai ales pentru că nu influențează cu nimic fizionomia utilizatorului.

  În final, indiferent de soluția de protecție pentru calculator pe care o alegi, important este să gândești de fiecare dată în favoarea ochilor tăi și să nu îi neglijezi. Iar asta pentru că, pe termen lung, o dată cu înaintarea în vârstă și în funcție de cât de mult îi soliciți, aceștia pot fi afectați semnificativ, uneori fără șanse de recuperare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.