More

  Cum scoți maximum din bateria ta externă + GIVEAWAY

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Bateriile externe au devenit o necesitate acum, mai mult ca oricând, odată cu sporirea consumului de conținut de pe smartphone sau tabletă.

  Performanțele dispozitivelor au crescut pentru a ține pasul cu cerințele utilizatorilor, dar, din păcate, la fel s-a întâmplat și cu consumul de energie. Producătorii încearcă din răsputeri să ofere dispozitive cu o autonomie cât mai mare, dar, când vine vorba de consumul de conținut online, nu reusesc să țină pasul cu creatorii de conținut și nici cu consumatorii, care îi urmăresc.

  Din această nevoie a apărut bateria externă, al cărui unic scop este să ne mențină pe noi conectați, fără a pierde nimic din ce se întâmplă în lumea online-ului, pentru că nimic nu este mai enervant decât să îi arăți prietenului tău o memă, iar el să spună “am văzut-o acum 3 zile”.

  Revenind la bateriile externe, probabil că foarte mulți dintre voi au cumpărat o baterie externă și au constatat că aceasta nu oferă numărul de încărcări la care te-ai fi așteptat.

  Matematica se pune împotriva ta, iar bateria dispozitivului tău, care are o capacitate de 3000 mAh, nu este încarcată complet preț de 4 cicluri de încărcare, și ai numai 3 cicluri si o treime, cu toate că bateria externă are o capacitate de 12.000 mAh. Nu numai că este frustrant, dar te simți și înșelat.

  De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă tocmai din cauza utilizatorului. Este o greșeală pe care o văd mai tot timpul și are legătură cu cablul care este folosit pentru încărcarea dispozitivului de la bateria externă.

  Sigur ați observat utilizatori care merg pe stradă cu bateria externă în buzunarul de la spate și un cablu lung de 1,3m, cel mai probabil luat de la un încărcător de priză. În acel moment poate v-ați gândit “Mamă, cât de tare este! Nu trebuie să țină bateria externă în mână și poate să folosească telefonul în același timp”.

  Pe cât de “cool” poate părea, tocmai acest tip de utilizare produce o scădere în eficiența de încărcare a bateriei de până la 60%. Poate vi se pare enorm, dar este adevărat. În funcție de calitatea bateriei pe care o achiziționezi, pierderea de energie poate fi mai mare sau mai mica, dar e ava exista.

  Ce trebuie să facem pentru a minimiza cât se poate de mult această pierdere? Simplu! Să folosim cabluri perfornate, de bună calitate, de o lungime cât mai mică.

  De ce trebuie să cumpărăm cabluri mai scurte? Orice cablu electric are rezistență la electricitate. Cu cât cablul este mai lung, cu atât crește și rezistența. Dacă cumperi un cablu de 1,3m, care este de 8 ori mai lung comparative cu un cablu de 15cm, acesta va avea și o rezistență de 8 ori mai mare.

  De ce este important să știți acest lucru? Dispozitivele mobile se încarcă la un voltaj de numai 5V, lucru pe care îl veți vedea atât pe încărcătoare, cât și pe bateriile externe (exceptând încărcătoarele “fast charge” care au 9V), iar în acest caz lungimea cablului devine un factor care influențează negativ procesul de încărcare.

  Practic, cu cât cablul este mai lung, cu atât scade și voltajul care ajunge la dispozitivul tău.

  Vestea proastă este că acea energie este pierdută, de aici și numărul tot mai mic de încărcări. Un număr mic de încărcări a smartphone-ului rezultă într-un număr mai mare de încărcări a bateriei externe, ceea ce duce la o uzură rapidă a acesteia.

  Tocmai acesta este motivul pentru care, mai mulți producători de baterii externe, oferă cabluri scurte. Credeți că din zgărcenie nu pun cabluri mai mari de 23cm care să însoțească bateria externă? Ba mai mult, avem baterii care au integrat cablul scurt, fără nicio altă posibilitate de a conecta un cablu mai lung.

  În concluzie, atunci când cumpărați o baterie externă trebuie să aveți în vedere costul. O baterie externă ieftină poate însemna că acea baterie are celule cu performanțe mai slabe. Este bine să te orientezi către producători care sunt cunoscuți pentru producerea acestui tip de tehnologii.

  Al doilea aspect pe care nu trebuie să îl treci cu vederea este lungimea și calitatea cablului pe care îl utilizezi pentru încărcarea dispozitivului de la bateria externă. Cu cât cablul este mai lung, cu atât rezistența este mai mare, iar pierderea de energie se mărește.

  Noi recomandăm cabluri cu o lungime de maximum 23cm. Este bine să urmăriți țara de origine ale acestor accesorii și să țineți cont că, desi majoritatea produselor sunt asamblate în China, există produse foarte bune care provin din Coreea de Suds sau Japonia.

  Pentru că am promis ca la fiecare video pe care îl publicăm să oferim câte un giveaway, nu avem cum să dăm altceva decât un powerbank Trust Urban cu o capacitate de 20.000mAh.

  Ce trebuie să faci pentru a intra în concurs este să dai LIKE și SHARE la video, să te abonezi la canalul nostru YouTube și să ne spui în comentarii cât de des folosești o baterie externă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.