More

  Durata vizionării pe YouTube te ajută să consumi video de calitate, nu la cantitate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Într-un material anterior am vorbit despre creșterea consumului de materiale video pe mobil, lucru ce duce la o necesitatea unei baterii externe. Însuși YouTube a conștientizat acest fenomen și oferă acces, fiecărui utilizator, la statisticile personale ce reflectă obiceiul de consum.

  Ce înseamnă acest lucru? Orice utilizator poate să vadă cât timp stă zilnic pe YouTube. Aceste statistici erau contorizate și până acum, dar nu erau oferite utilizatorilor.

  Dar de ce vrea  YouTube ca utilizatorii să vadă aceste statistici? De unde această nevoie de ponderarea timpului petrecut vizionând filmulețe? La urma urmei acesta este business-ul lor, nu?

  În ceea ce privește această decizie, putem să facem doar presupuneri.

  YouTube câștigă din reclamele pe care le rulează, corect? Putem să presupunem că aceste statistici le-a trezit un semn de îngrijorare în ideea în care obiceiul de consum nu este în concordanță cu profilul consumatorului pe care brandurile îl caută.

  Știți cum se spune, dacă nu plătești pentru un produs, produsul ești chiar tu.

  Din acest moment, aș vrea să ne gândim la noi ca la niște angajați ai YouTube. În calitatea noastră de angajați, venim la muncă, să zicem 3 zile a câte 12 ore, după care trebuie să stăm acasă să ne și odihnim, să ne recuperăm. Acest lucru produce o absență a noastră de la locul de muncă.

  Ce se întâmplă dacă, ipotetic, venim numai 2 ore pe zi? Asta înseamnă că nu obosim, putem veni zilnic la muncă și ne mai rămâne și timp pentru a rezolva și alte probleme personale. Probabil aceeași filosofie stă și la baza advertising-ului. Au nevoie de tine să fii în fiecare zi acolo, dar mai de grabă calitativ decât cantitativ.

  Dar, oricare ar fi motivul, fie că sunteți interesați sau nu, odată cu actualizarea la cea mai nouă versiune android a aplicației YouTube, veți putea accesa aceste statistici. Haideți să vedem cum.

  Din aplicația YouTube, accesăm profilul personal, iar din meniul care apare vom selecta “Durata vizionării”.

  Aici vom avea statistici precum timpul petrecut astăzi, ieri, în ultima săptămână, cât și o medie zilnică. Sunt informații interesante, care îți pun într-o altă perspectivă modul în care privești consumul de conținut video de pe platforma YouTube.

  YouTube pune la dispoziție și o serie de instrumente de gestionare a timpului pe YouTube.

  Avem opțiunea prin care aplicația ne amintește să luăm o pauză. Dacă o pornim, putem o durată. După ce acea durată s-a scurt, aplicația ne va aminti să luăm o pauză. Avem implicit valoarea de 1 oră și 15 minute. Nu cred ca este o durată accidentală și este, probabil, durata optima, din punctul de vedere al YouTube.

  Următoarea opțiune are legătură cu redarea automata a următorului clip, după terminarea celui care este redat. Această opțiune este potrivită pentru cei care rulează muzică în fundal, ambiental, pentru diferite evenimente. Puteți controla și acest aspect.

  Cea de-a treia opțiune este pentru “Rezumat programat”. Această opțiune funcționează ca un agregator pentru notificări. Dacă ești abonat la mai multe canale, iar fiecare canal publică un video la ore diferite, tu vei fi asaltat de notificări, iar telefonul va suna mai rău decât cel al unei centraliste. Rezumatul programat le strânge pe toate și pe publică la o ora pe care o poți alege tu. În acest fel, nu mai este nevoie să stai toată ziua cu ochii în telefon și să fii păcălit de notificările telefonului.

  Ultima opțiune ține tot de notificări și permite dezactivarea sunetului și vibrațiilor. Dacă ai ales să nu optezi pentru un rezumat programat, poți alege un interval orar în care nu vrei să fii deranjat de vibrații sau sunete ale notificărilor.

  Cam acestea ar fi opțiunile oferite de aplicația YouTube pentru Android. Voi ce părere aveți? Este un demers bun? Veți folosi această funcționalitate? Scrieți-ne în comentarii.

  Dacă v-a plăcut video-ul, nu uitați să dați LIKE și SHARE. Abonați-vă la canalul nostru YouTube pentru mai multe video-uri folositoare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.