More

  Am început să folosim programul de facturare Oblio.eu

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vremea facturilor și chitanțelor scrise de mână este în sfârșit de domeniul trecutului și pentru noi. De unde în 2015, când am înființat firma, contabilul pe care îl aveam la vremea respectivă refuza să lucrăm cu programe de facturare digitale, pentru că era de modă veche, am ajuns în sfârșit să pășim în rând cu lumea.

  O dată cu finalizarea cotorului de facturi, am decis să trecem să folosim un program de facturare în cloud. Puteam să optăm pentru un program pe care să îl instalăm pe computerul personal, dar după o documentare mai amănunțită, Oblio.eu a părut a fi alegerea cea mai potrivită pentru nevoile noastre.

  Iar asta în primul rând pentru că ne-ar permite să emitem facturi de oriunde ne-am afla, atât de pe computerul personal, cât și de pe smartphone sau tabletă. Un program de facturare instalat pe computer nu ar fi făcut decât să ne limiteze acțiunile și cu siguranță la un moment dat ar fi intervenit același frustrări pe care le-am dezvoltat când foloseam facturile tradiționale.

  Programul de facturare Oblio.eu este unul foarte prietenos și are un design modern. Contul l-am creat rapid, în mai puțin de 30 de secunde, iar emiterea unei facturi nu a durat mai mult de un minut.

  Faptul că am spus ”adio tipizate” ne ajută să fim mai relaxați atunci când emitem o factură cu date eronate, chiar și după aceasta a fost trimisă beneficiarului.

  Pentru că întreaga procedură de emitere a facturilor se petrece online, de la redactarea ei la trimiterea prin email, iar programul de facturare este în cloud, ai posibilitatea să editezi în orice moment factura, pentru a schimba anumite date sau pentru a adăuga unele noi, să o anulezi și să o emiți din nou sau să introduci informații suplimentare în ceea ce privește datele firmei tale.

  Ai nevoie doar de o conexiune bună la internet, pe care o poți obține inclusiv printr-un Hot Spot de pe telefonul mobil, nu neapărat de la un furnizor de internet fix.

  Când foloseam facturierul tradițional, unul dintre cele mai neplăcute moment era acela în care trebuia să trimit o factură prin curier sau prin poștă (după caz). Asta pentru că în afară să emit factura, trebuia să comand un curier sau să mă deplasez la oficiul poștal să expediez factura pentru a ajunge la beneficiar.

  O întreagă bătaie de cap, cu care ne-am procopsit pentru că vechiul contabil nu reușea să se adapteze cerințelor pieței.

  Folosim programul de facturare Oblio.eu de o lună de zile

  După ce am făcut un cont, am introdus datele firmei, după care am personalizat factura într-un mod și cu o culoare pe care le-am considerat potrivite.

  Pe măsură ce am completat câte o factură nouă (în special pentru clienții deja existenți) am primit sugestii inteligente, care ne-au ajutat să economisim timp.

  Am emis până acum 4 facturi folosind programul de facturare Oblio.eu. Costurile de tipărire sunt 0, pentru că – adio tipizate! (după cum spuneam)

  După ce scrii factura, ai posibilitatea să o previzualizezi, pentru a o edita dacă ai pierdut din vedere anumite lucruri. În final, dacă totul este în regulă, o poți trimite prin email rapid, direct din aplicație.

  Panoul de control al programului de facturare îți afișează în timp real care sunt facturile în termen, care sunt facturile cu termen depășit, ce sold ai în casă, cum stai cu balanța vânzări și încasări, ce ai facturat azi, ce ai facturat îl ultimele 30 de zile, ce ai încasat azi sau ce ai încasat în ultimele 30 de zile.

  De asemenea, poți urmări cu ușurință ”operațiunile recente”, le poți edita sau poți să le verifici din nou dacă este necesar.

  Programul de facturare îți permite să emiți nu doar facturi și chitanțe, ci să listezi rapoarte contabile pentru contabilul tău, jurnale de vânzări sau cumpărături, să întocmești registrul de casă, o fișă de client sau de furnizor, ca de altfel și rapoarte avansate de vânzări.

  Mai poți, de altfel, să imporți date din vechiul program de facturare Oblio (noi nu am avut ce să importăm), să imporți extrase bancare cu încasările și plățile zilnice și să expoți rapoarte contabile pentru contabilul tău, toate cu un singur click.

  Oblio.eu poate fi încercat un an de zile GRATUIT, în vreme ce alte programele de facturare de pe piață oferă doar o lună de zile de gratuitate, după care plătești pornind de la un cost de minim 15 lei / lună.

  Am remarcat încă din primul moment că programul de facturare se încarcă foarte repede, comparativ cu alte programe de facturare pe care le-am mai testat anterior.

  Cei care aleg să testeze Oblio.eu, cel mai probabil după un an vor opta, la fel ca noi, să achiziționeze abonamentul lunar de 29 euro / an nelimitat. Asta înseamnă un cost 11 lei / lună, adică mai puțin decât ofertează alte companii din aceeași nișă.

  Dacă alegeți să folosiți programul de facturare, chiar așteptăm să ne scrieți impresiile voastre în comentarii. Până acum, într-o lună de zile, noi nu am avut nicio supriză neplăcută și chiar avem o serie de recomandări pentru companie, să îmbunătățească și mai mult experiența de utilizare.

  Una dintre sfaturile noastre ar fi să ofere suport și pentru utilizatorii care vor să emită facturi pentru clienți din străinătate. Spre exemplu, când am emis o factură pentru cineva din Germania, am aflat că trebuie să menționăm inclusiv detalii legate de codul Swift și TVA, câmpuri pe care tipizatele Oblio.eu nu le conținea.

  Voi ce simțiți că ar mai fi necesar în plus la programul de facturare. Lăsați sugestiile voastre în secțiunea de comentarii de mai jos.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  2 Comments

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.