FACEBOOK ATACAT: Peste 50 milioane de conturi au fost compromise

Cristian Gănescu
- 28.09.2018, 21:25 în Aplicaţii
3

SHARES

Un atac masiv a avut loc asupra serverelor Facebook, iar din primele informații publicate de companie peste 50 de milioane de conturi au fost afectate și peste 90 de milioane de utilizatori au fost delogați automat.

Facebook a anunțat, prin intermediul unei postări de pe blogul companiei, că a fost victima unui atac asupra rețelei de servere, atacul vizând obținerea datelor a peste 50 de milioane de utilizatori.

Atacul s-a produs prin intermediul unei funcționalități disponibilă tuturor utilizatorilor. Funcționalitatea „View As” permite utilizatorilor să vizualizeze profilul propriu din perspectiva altui tip de utilizator.

Vulnerabilitatea a fost remediată imediat ce a fost depistată, iar reprezentații Facebook au anunțat autoritățile în vederea efectuarii unor investigații.

Ca măsură de siguranță, mai mult de 90 de milioane de utilizatori au fost delogați de pe toate sesiunile active. Această măsură de securitate vine ca măsură de precauție. Utilizatorii vor trebui să se relogheze.

Facebook a transmis, prin intermediul responsabilului cu securitatea, Guy Rosen, că utilizatorii nu trebuie să își schimbe parola, dar că există utilizatori care întâmpină greutăți în a se reloga pe platforma de socializare.

Vă vom ține la curent cu noi informații, pe măsură ce acestea vor apărea.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!