More

  iPhone XS Max este captiv în ecosistemul Apple

  Am testat timp de 10 zile iPhone XS Max. E un telefon frumos, foarte bun, dar captiv în ecosistemul Apple.

  iPhone XS Max e ca un boxér bătrân în ring, care nu mai are nici puterea, nici dexteritatea necesară să ducă un meci la bun sfârșit.

  Poți să înveți multe din istoria sa ca pugilist și din experiența sa în ring. Dar dacă îl pui să practice, sunt șanse mari să nu apuce să dea primul pumn.

  Orange ne-a trimis la test seniorul iPhone XS Max. Timp de 10 zile l-am utilizat intens pentru navigat pe internet, realizat fotografii și videoclipuri și pentru gaming pe smartphone. Mai jos o să înțelegeți de ce nu l-am transformat în telefon principal pentru întreaga perioadă.

  super mario run

  10 zile cu iPhone XS Max

  Am testat iPhone XS Max din perspectiva unui utilizator de rând, care are în plan să treacă de la Android la iOS.

  Dacă te întrebi cât de greu e să treci de la Android la iOS, povestea mea te-ar putea ajuta.

  Nu este pentru prima dată când amintesc despre ecosistemul Apple și limitările acestuia în interactivitatea cu alte dispozitive inteligente. Probabil nu va fi nici ultima! Așa că haideți să trecem mai departe și să vă spun ce obstacole am întâmpinat cu iPhone XS Max în zilele de testare.

  iPhone XS Max este fratele mai mare al iPhone XS. În afară de aceste două modele de iPhone, nu cred că are rost să mai vorbim despre ce a mai lansat Apple în toamna lui 2018. Pentru că ar însemna să ne întoarcem în trecut, undeva prin anul 2011 și nu știu câți dintre voi v-ați dori asta.

  De ce am ceva cu ecosistemul Apple

  Ecranul OLED, împreună cu designul fin și elegant al iPhone XS Max trebuie să recunosc că îmi răpește un oftat. La nivel estetic, Apple a mers întotdeauna la sigur și m-a cucerit cu fiecare lansare.

  ecran oled xs max

  Mi-au plăcut și iPhone X și iPhone 8 Plus din această perspectivă, iar terminalul high-end de anul acesta menține standardele ridicate.

  Trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului! Apple reușește să îmbine impecabil produsul iPhone cu marketingul pentru a te ademeni în ecosistem. Dar oare e bine să cazi în ”capcană”?

  Iar pentru că tot am spus despre ecosistem, aceasta este partea care pe mine mă enervează cel mai mult. De ce trebuie să îmi faci viața grea cu tot felul de aplicații? Care să îmi permită să interconectez un produs Android sau Windows cu unul iOS. Când ai putea, de fapt, să le faci mult mai simplu de conviețuit?

  Experiența mea cu XS Max a fost una foarte bună

  Telefonul a realizat fotografii impecabile, care îți răpeau un WOW când le vedeai. Pe video XS Max stă destul de bine, mai bine chiar decât HTC U12 Plus sau Sony Xperia XZ3 pe care le-am testat în paralel. Dar încă nu la nivel cu Galaxy Note9, pe care îl păstrez în continuare pe primul loc când recomand un telefon pentru camera lui.

  ”Nefericirea” mea a intervenit în clipa în care a trebuit să mut conținutul de pe iPhone XS Max pe laptopul Windows. Asta ar trebui să fie posibil folosind iCloud sau un program de transfer date de pe iOS pe Windows.

  E un moment neplăcut și frustrant pentru care fiecare dintre voi, cei care nu utilizați întreg ecosistemul Apple. Trebuie să vă pregătiți, dacă decideți să cumpărați iPhone XS Max sau orice alt iPhone.

  Pentru că nu sunt la prima utilizare iPhone, aveam toate conturile create, Apple ID, iCloud, iTunes și alte nebunii pe care ți le impune Apple. Chiar și așa, nu am reușit să descarc o galerie foto cu un simplu copy-paste, cum mi-aș fi dorit. A trebuit să dau poză cu poză, până la 147 de bucăți.

  Prietenii cu iOS spun că prin iTunes viața mea cu descărcarea documentelor din iPhone XS Max ar trebui să fie mai ușoară.

  Aveam instalat iTunes pe laptopul meu Windows. Am încercat să administrez conținutul din telefon prin el, dar ce să vezi, surpriză. Aveam nevoie să instalez o serie de drivere ca să fie compatibil telefonul cu laptopul. Și .. revenim la durerea mea inițială – iPhone XS Max este captiv în ecosistemul Apple.

  aplicatii iphone

  Ce am făcut mai departe

  Gândindu-mă că nu fac ceva bine, am apelat la cunoștințe care folosesc iOS dintotdeauna. Dar, pentru că unii nu s-au gândit niciodată să își mute pozele de pe telefon pe laptopul Windows și foloseau dispozitivul de sine stătător, nu au reușit să mă ajute.

  Din contra, erau la fel de nedumeriți cum eram eu, pentru că nu se așteptau la o astfel de neplăcere.

  Alți utilizatori iOS mi-au spus că ei utilizează foarte bine iCloud pentru Windows. Dar chiar și așa nu puteau înțelege ce se întâmplă în cazul meu.

  iCloud nu le rezolvă pe toate

  După episodul acesta, am încetat să îmi salvez pozele de pe iPhone XS Max pe laptop și le am pe toate stocate pe telefon. O să îmi spuneți că dacă le am în Cloud e suficient. Ei bine, pentru mine, nu este. Iar asta pentru că, pe unele fotografii le editez în Photoshop și ca să fac asta, trebuie să le am pe laptop. Iar când sunt calup de câteva sute, e durere mare de cap să le iau una câte una din iCloud.

  Da, documentele stocate în iCloud sunt perfecte pentru situațiile în care le distribui direct de pe telefon. Sau pentru cazurile în care vrei să le accesezi exclusiv de pe dispozitive Apple. În rest, sunt o corvoadă.

  Ce mi se mai mare deloc în regulă este să introduc în telefon datele cardului pentru a putea să descarc anumite aplicații din App Store. Pentru că am refuzat să fac asta, nu am reușit să utilizez prea multe aplicații, dar m-am jucat destul de mult timp.

  Probabil, telefonul a mai fost testat înainte, iar cineva s-a ocupat și a descărcat câteva zeci de aplicații de gaming pe smartphone.

  Și pe telefoanele Android trebuie să plătești pentru anumite aplicații. Dar în niciun moment nu ești condiționat să introduci datele cardului, dacă aplicațiile sunt dintre cele gratuite. Apple nu te lasă să descarci nici măcar Facebook, Instagram și WhatsApp. Ce să mai spun de alte aplicații pe care poate ar trebui să le folosești în interes de serviciu.

  Apple renunțase la acest obicei, dar de curând l-a reintrodus. Păcat!

  Unii ați putea spune că sunt hater și că vorbesc astfel despre iPhone XS Max că sunt plătită sau ceva. Dar aceia dintre voi care mă cunosc deja, știu că dacă am de spus ceva, nu o să tac niciodată. Mai ales dacă este vorba de interesul consumatorului în joc.

  Dacă vă gândiți să cumpărați iPhone XS Max Gold, țineți cont de faptul că, pe măsură ce marginile strâng amprente, acestea capătă un aspect ca de rugină. Astfel, din anumite unghiuri ați putea spune că telefonul fie este foarte uzat. Fie a ruginit de la apă, lucru nevalid de vreme ce aliajul folosit în construirea dispozitivului este oțel inoxidabil.

  margini xs max

  Da, culorile și gradul de reflextivitate ale marginilor completează armonios sticla ecranului, dar doar atunci când acestea nu strâng amprente.

  Am și un avantaj de menționat în cazul iPhone XS Max

  Este vorba despre faptul că îl poți încărca wireless cu orice tip de pad de încărcare. Nu doar cu cel produs de Apple, care din punctul meu de vedere e cam șubred.

  ecran iphone xs max
  ecran Xs Max

  Acest lucru constituie un avantaj îndeosebi pentru că știm foarte bine cât de repede se uzează un cablu de încărcare iPhone. Apple spune că sticla de pe spatele iPhone XS permite încărcare wireless, chiar mai rapid decât iPhone X. Acum, nu știu cât de rapid se încarcă wireless iPhone X, dar cu iPhone XS Max ai de așteptat până la 3 ore.

  incarcare wireless XS Max

  Face ID funcționează foarte bine, este extrem de rapidă și mi-ar plăcea să o am pe telefonul meu Android. Nu că Note9 nu ar avea un scanner facial și un scanner pentru iris destul de bune. Dar Face ID este într-adevăr o idee mai rapid și mai precis.

  Ca soluție de securitate prefer în continuare codurile de siguranță și amprenta. M-am obișnuit cu ele și atât timp cât nu provoacă un stres, de ce să-mi schimb obiceiul?

  Legat de performanțe iPhone XS Max

  V-am mai spus și o repet și aici, testați telefoanele jucându-vă! Am văzut cât de puternic este procesorul A12 Bionic jucându-mă Mario Run, Crash of Cars, Sky Force Reloaded și Agent A. Fiecare cu grad diferit de dificultate. Dispozitivul s-a încălzit, dar nu foarte mult, raportat la cât timp am petrecut cu el în mână.

  Deși are o baterie cu o capacitate de 3174 mAh, iPhone XS Max asigură o autonomie de o zi și jumătate în regim de utilizare normală. Nu mai mult de o zi dacă te joci, realizezi fotografii sau te uiți la videoclipuri pe YouTube. Deși vorbim despre cea mai mare baterie de pe un iPhone, aceasta face echipă cu cel mai mare ecran folosit până acum pe un iPhone.

  Desigur, bateria face echipă cu sistemul de operare. Dar chiar și așa, producătorul nu garantează mai mult de 25 de ore de convorbire în 3G. Iar cum utilizatorii hard-core de smartphone-uri high-end nu cumpără telefoanele pentru vorbit la telefon, Apple, avem nevoie de și mai mult de la tine!

  XS Max vine cu certificare IP68, adică este rezistent la apă

  Sony Xperia XZ3, pe care l-am testat în aceeași perioadă, are o certificare mai puternică IP65/68, specifică de altfel telefoanelor Xperia.

  Astfel, dacă o astfel de certificare e un criteriu de selecție al unui nou telefon, aflați că Apple se străduiește să dea ce-i mai bun. Dacă îi și iese, rămâne de văzut. Oricum, am așteptat destul de mult rezistența la apă și încărcarea wireless, semn că răbdarea vis-a-vis de Apple e nemărginită.

  ”Niciun alt telefon nu este ca iPhone”, spune Apple. Corect! Nici eu nu înțeleg cum poate să coste 1500 euro un telefon care nu oferă mai mult decât un terminal high-end chinezesc pe care îl cumperi la cel mult 700 euro.

  La banii ăștia mergea ceva mai mult

  Iar dacă îmi spune cineva că Apple a lansat în sfârșit un iPhone generos. Cu sistem de stocare de 512 GB, zic să vă uitați la competiție, unde vorbim deja de 1 TB prin expansiune microSD de la 512 GB.

  Eu am testat iPhone XS Max cu 4 GB de RAM și 64 GB mediu de stocare internă. Dacă se simte diferența până la 6 GB de RAM și 128 GB de ROM pe care îi am pe Note9, vă zic sigur – DA!

  O dată la bani, 1300 lei diferență între cele două și încă o dată la performanță când faci multi-tasking sau te joci.

  Nu vreau să demontez dorința unor utilizatori de a trece de la Android la iOS. Dar trag totuși un semnal de alarmă, să fiți pregătiți de ce vă așteaptă. Dacă sunteți dispuși în timp să adoptați ecosistemul Apple, merită schimbarea.

  Dacă nu, gândiți-vă nu doar la neplăcerile la nivel de transfer de date. Sunt multe alte provocări care vor da dureri de cap.

  Categoric, puteți alege întotdeauna unele care să fie compatibile iOS, dar trebuie să recunoaștem, și prețurile vor fi pe măsură.

  Nu-mi schimb părerea

  Din păcate, rămân la ideea mea! Apple a creat iPhone și întregul ecosistem pe nevoile americanilor. La un moment dat și-a dat seama că se poate extinde la nivel global, dar nu a luat în calcul că la celălalt capăt de glob nevoile consumatorilor sunt diferite. Sunt diferite, iar business-ul trebuie să se adapteze.

  Produsele Apple sunt în continuare unele dintre cele mai bune de pe piață, e cert. iPhone XS Max este un telefon foarte bun, dar părerea mea este că nu merită să dai 6000 lei pe el pentru versiunea de 64 GB. Ca să nu mai spun de 6800 lei, respectiv 7900 lei pentru 128 și 512 GB.

  Prețurile sunt aberante pentru ce oferă telefoanele. Dacă analizăm alte produse high-end și o să mă opresc la cele mai recent testate, ne dăm seama cât de greșit se poziționează ca preț Apple.

  Aștept cu interes momentul în care Apple să coboare cu picioarele pe pământ și să se alinieze standardelor de inovație. Momentan, se ascunde în spatele unei măști construite riguros de Steve Jobs și încearcă să mai stoarcă ce se poate de pe urma faimei iPhone de altă dată.

  Concluzia despre iPhone XS Max

  iPhone XS Max este un telefon foarte bun. Sunt mulțumită și de ce modificări spun alți testeri că a mai făcut Apple la nivel de software al camerei. Nu mă simt deranjată de beauty gate. Pe parte de încărcare am sesizat un timp cam mare de așteptare, dar o să mai urmăresc câteva zile acest aspect.

  Dacă merită upgrade-ul de la iPhone X la iPhone XS Max. Da! Doar dacă vreți un ecran mai mare. În rest, rămâneți și voi în zona sigură, cum a făcut Apple anul acesta. Cine știe, poate anul viitor rupe gura târgului cu un iPhone cu adevărat revoluționar.

  Să luați iPhone XS Max Gold

  Nu, pentru margini, da, pentru spate.

  Să îl luați pentru cameră

  Da, dacă administrați conturi social media și sunteți utilizatori de ecosistem Apple. Nu, din cauza modulului de cameră scos în afară.

  iPhone XS Max

  Dacă vă asigurați telefonul la operatorul de telefonie mobilă sau la o firmă de asigurări, atunci nu trebuie să vă faceți griji pentru șoc mecanic. Dar luați în calcul costurile suplimentare.

  UPDATE: Problema aplicațiilor ce nu puteau fi descărcate din App Store a fost rezolvată

  Din păcate, și aceasta a fost cu dureri de cap. Nu aș ști să explic de ce, dar am apelat la o prietenă cu MacBook să resofteze telefonul prin iTunes, pentru că direct din telefon acest lucru nu a fost posibil.

  Imediat după revenirea la setările din fabrică, am realizat actualizarea software iOS și instalarea aplicațiilor. Normal că, abia la a 2-a încercare.

  O dată cu aplicațiile s-a rezolvat și problema cu butonul de ”Reset” din Settings. Acesta a lipsit, iar timp de 10 zile nu i-am dat de cap. Am spus-o și o repet: fără ecosistemul Apple, în unele momente ești legat de mâini și de picioare.

  Pentru un utilizator la prima întâlnire cu iPhone XS Max toate aceste întâmplări sunt de-a dreptul frustrante. Și, unde mai pui că instalarea aplicațiilor se face foarte greu.

  O să mai țin telefonul câteva zile, să îl urmăresc cum se comportă pe multitasking. Mai ales acum că i-am dat de cap la capitolul aplicații. Dacă v-ați cumpărat și voi telefonul și ați experimentat neplăceri de tipul celor povestite de mine anterior, aștept să îmi scrieți în comentarii.

  Sper, totuși, să fie un caz izolat cel al telefonului testat de mine. În caz contrar, Apple a început să o ia rău în derivă.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here