More

  Logitech Gaming: G903, Powerplay, G513 Carbon și G433 7.1

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am testat un setup complet de periferice de la Logitech. Nu sunt un gamer înrăit, dar atunci când vreau și apuc să mă joc, o fac ca și cum aș fi un profesionist.

  În pachet avem un mouse wireless Logitech G903, Logitech PowerPlay, un Wireless-charging mouse pad care încarcă mouse-ul wireless. Mai avem o tastatură mecanică Logitech G513 Carbon (Tactile) și o pereche de căști Logitech G433 surround 7.1, pentru că gaming-ul fără căști poate deranja pe cei din jur.

  Pentru cei interesați, o să vorbesc în rândurile ce urmează despre atu-urile fiecărui produs și despre experiența mea cât timp am utilizat această configurație.

  Powerplay Wireless Charging

  Țin minte că am fost foarte entuziasmat atunci când au apărut pentru prima dată perifericele wireless.

  Renunțarea la firele care mai mult mă încurcau și mă expuneau la o tăvălire permanentă până la unitatea centrală a fost o eliberare. Parcă eram în tranșee la razboi. Asta m-a făcut să accept cu brațele deschise această tehnologie wireless.

  Ca orice om, care dorește din ce în ce mai multe, tehnologia wireless a venit cu un dezavantaj: descărcarea bateriei.

  Problema este că dacă apelezi la un produs care nu este de top, te pui în fața unui alt impediment. Trebuie să schimbi bateriile atât de des încât tăvălitul pe jos pare un lux de care chiar ți se face dor.

  Powerplay funcționează cu G703 și G903

  Acest lucru s-a schimbat odată cu perfecționarea acestei tehnologii. Acumulatorii au devenit tot mai performanți, iar încărcarea se poate realiza prin atașarea dispozitivului, prin fir, la calculator.

  Practic, am revenit, oarecum, la acel tăvălit pe jos, dar numai ocazional. Asta dacă nu te deranjează să ai un fir atașat la PC, pe care să îl folosești când și când.

  Bun. Acum că am împărtășit cu voi aceste lucruri, puteți să le uitați. Uitați tot ce am spus mai sus. Avem o soluție mai bună: Logitech Powerplay.

  De ce Logitech Powerplay? Pentru că este un combo, în sine.

  Este, pe de o parte mousepad, cu o suprafață destul de generoasă, poate un pic prea generoasă, dacă ai o problemă de spațiu pe birou sau ai un birou prea mic, iar pe de altă parte este un wireless charging station, care încarcă permanent mouse-ul, atâta timp cât mouse-ul este folosit pe suprafața Powerplay.

  Că tot vorbim despre suprafața Powerplay, aceasta vine cu două variante de suprafețe, în funcție de preferințele fiecăruia. Există o suprafață de pânză și o suprafață lucioasă.

  Logitech Powerplay este compatibil în prezent cu G703 și G903, ultimul fiind modelul pe care l-am testat și noi.

  Lucrul care mi-a plăcut ENORM la acest combo este că toate dispozitivele lucrează împreună. Nu există conflicte, și, mai mult, dacă ai un setup de acest fel, îți mai rămân și piese în plus.

  Nu ați înțeles? Să vă explic. Mouse-ul Logitech G903 vine un un adaptor USB, pe care trebuie să îl introduci în laptop sau desktop, pentru ca mouse-ul să funcționeze. Corect?

  Doar că, atunci când folosești mouse-ul Logitech G903 cu Logitech Powerplay, acel adaptor devine redundant deoarece pad-ul Powerplay preia și transmite semnalul către laptop sau desktop.

  Logitech G903 Mouse

  Lucrul care mi-a plăcut cel mai mult la acest mouse este că este un mouse ambidextru.

  Deși forma este perfect simetrică, astfel să permită utilizarea deopotrivă de către persoanele dreptace, cât și stângace, mouse-ul este foarte ergonomic.

  Acesta vine la pachet cu încă două butoane, pe care le poți monta pe cealaltă parte a mouse-ului, dacă ești stângaci. Pe mine acest lucru m-a cucerit.

  Cunosc foarte multe persoane care scriu cu mâna stângă, care folosesc mâna stângă și atunci când utilizează mouse-ul, dar niciodată nu am fost curios să îi întreb cât de greu le este să cumpere mouse pentru mâna stângă.

  La acest capitol, Logitech are un punct în plus. Evident că există și alți mouși ambidextri, dar, după cum se poate vedea AICI, majoritatea sunt de la Logitech.

  RGB în proporție decentă

  Revenind la mouse-ul Logitech G903, acesta este un mouse RGB, dar fără să exagereze. Singura element, a cărui culoare o poți personaliza este logo-ul, amplasat exact în locul unde va fi acoperit de podul palmei.

  Prin urmare, este un mouse RGB numai atunci când nu îl folosești, ceea ce îl face și mai bun la a nu-ți distrage atenția.

  Îmi place foarte mult că avem butonul care blochează și deblochează rotița de scroll. Pentru mine este extrem de utilă pe mouse-ul din kit-ul Logitech MK850, mai ales atunci când am nevoie să scrollez foarte mult și nu vreau să fac prea multe mișcări din rotiță.

  Acest lucru se schimbă atunci când mă joc și am nevoie ca rotița să nu facă mai mult de o rotație. Chiar nu vreau să joc „Roata Norocului” pe shuffle cu ce armă îmi pică atunci când se oprește rotița.

  Sub acest buton avem două butoane cu care putem controla DPI-ul. Am observat că, în primul rând sunt destul de greu de folosit, iar în al doilea rând sunt puse într-un loc destul de greu accesibil, fără să te uiți la mouse, ceea ce este perfect.

  Ultimul lucru pe care vreau să îl fac este să schimb DPI-ul în timpul unui meci de CouterStrike sau orice alt shooter.

  Interiorul G903

  Îmi place modularitatea mouse-ului, prin faptul că poți scoate butoanele laterale, de pe partea stângă, după care să le adaugi pe cele pentru partea dreaptă, dar Logitech G903 nu se oprește aici.

  Pe „burtică”, acesta are ceea ce Logitech numește „Powercore Module” și care permite încărcarea de la Logitech PowerPlay. Este vorba despre un disc de plastic, care face contact cu suprafața de încărcare.

  Și aici avem două opțiuni. Avem un disc mai subțire, iar pentru cei care vor un mouse cu o greutate mai mare, există un disc de 10 grame, pe care îl poți atașa foarte simplu.

  Ce putem spune despre mouse altceva decât că se miscă foarte bine, are un timp de răspuns excelent, iar mie mi-a oferit o experiență extrem de plăcută, mai ales când am jucat Subnautica. Este un joc de supraviețuire pe o planetă cuprinsă de apă.

  Deși nu este un shooter, faptul că sub apă îți poți pierde foarte ușor orientarea în spațiu, sensibilitatea redusă și timpul de răspuns rapid m-au ajutat să nu mă zăpăcesc de cap și să mor între epavele de pe fundul mării.

  G513 Carbon (Tactile)

  Logitech G513 Carbon este o tastatură mecanică, care nu este compactă, dar care este foarte discretă, de parcă nu vrea să deranjeze cu ceva. Stă acolo, pe birou, pregătită oricând să transmită orice comandă către calculator, dar asta doar dacă vrei tu, neapărat.

  Are o carcasă metalică, de un gri închis, carbon, după cum îi sugerează și numele, care mie îmi inspiră eleganță, dar și agresivitate, în același timp.

  Tastatura are o dimensiune de 445 x 220 x 21.5 mm. După cum spuneam, nu este nici compactă, nici foarte mare, ci este atât cât trebuie. Eu sunt unul dintre cei care nu funcționează fără o tastatură numerică, așa că nu putem vorbi aici despre niciun fel de compromis.

  Logitech G513 Carbon are switch-uri Romer-G. Nu trebuie să te aștepți la o tastatură silențioasă, în schimb, te poți aștepta la un feedback din partea tastelor, un fel de căsuță de dialog, care să îți spună „da, ai apăsat tasta asta, nu mai este nevoie să o mai faci încă o dată, dacă nu este neapărat nevoie”. Din acest punct de vedere, eu am fost foarte mulțumit.

  Fiind o tastatură mecanică, este evident că avem și luminiță, frumoase, programabile, așa cum ne-a obișnuit, de foarte mult timp producătorul Logitech.

  Experiența cu tastatura a fost una foarte bună, cu mențiunea că eu sunt obișnuit cu tastatura MK850. Aceea este mai silențioasă, dar trebuie să recunosc că am reușit să mă acomodez destul de repede cu G513.

  Mai mult, acest review l-am scris folosind tastatura Logitech G513 Carbon. Nu am apăsat de foarte multe ori „pe lângă”, ceea ce, pentru mine, este un real succes. Ori de câte ori schimb tastatura este CATASTROFĂ!

  G433 Headphones

  Logitech G433 deși nu sunt wireless, au un sistem foarte bine pus la punct. Acesta funcționează pentru că dispozitivele Logitech sunt gândite să lucreze împreună. De ce spun asta? Pachetul conține, pe lângă căști, microfon detașabil și cablul normal. Avem și un adaptor de la jack la USB. De ce este atât de util, poate vă întrebați? Pentru că se potrivește la portul USB disponibil la tastatura Logitech G513 Carbon. În acest fel, m-am putut bucura de libertate, fără a întinde firul într-o poziție care să îmi incomodeze mișcările.

  Logitech G433 are sunet surround. Cei care vor să personalizeze și mai mult experiența de gaming sau divertisment o pot face cu ajutorul aplicației Logitech Gaming Software. Cu ajutorul ei pot ajusta intensitatea fiecărui unghi de unde vine sunetul în cască.

  Logitech Gaming Software

  Nu avem cum să vorbesc despre acest produse fără a face referire și la programul care te ajută să le configurezi pe fiecare în parte.

  Nu de puține ori mi s-a întâmplat ca atunci când am testat mouși sau tastaturi de la același producător, să fiu nevoit să instalez un software special dedicat acelui produs.

  Evident că, atunci când am instalat Logitech Gaming Software și am văzut că îmi detectează toate perifericele Logitech și îmi permite personalizarea fiecăruia dintre ele, sufletul meu s-a umplut cu bucurie, exact ca atunci când eram copilaș și am mancat pentru prima dată înghețata aia POLAR, ambalată ca pachetul de unt.

  DUMNEZEULE! La urma urmei, lucrurile astea mici fac diferențele majore.

  Când spun că centralizează toate produsele Logitech, vreau să mă asigur că s-a înțeles foarte clar: TOATE! Mouse, PowerPlay, Căști, Tastatură.

  Gradul de personalizare a fiecărui produs este dat și de complexitatea produsului, dar și așa, am fost impresionat de opțiunile pe care le oferă modulul de personalizare al Logitech PowerPlay, care este mai complex și oferă mai multe opțiuni comparativ cu software-ul altor mouși.

  CONCLUZIE

  Am testat acest COMBO SETUP mai bine de două săptămâni, iar după această perioadă pot spune că sesizezi o diferență foarte mare, nu numai la nivel de performanțe, care se tranduc în timp de răspuns mai bun, rapiditate în mișcări , cât și ca stare de spirit a ta.

  Sunt acele „lucruri mici, care fac diferența”, despre care vă vorbeam mai sus.

  Este un setup care nu este tocmai accesibil, ba unii ar spune că este chiar scump, dar cred că aceste lucruri mici, care fac diferența, nu le poți cuantifica în bani, iar problema ar trebui să se pună în felul următor: „Ai nevoie de el? Atunci merită! Este prea scump? Atunci nu ai nevoie de el!”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.