More

  CES 2019: Bosch vrea renunți la cheile de mașină în favoarea unei aplicații smartphone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Funcționalitatea keyless go și keyless entry a devenit deja un standard căutat pe toate mașinile noi, dar Bosch vrea să ducă acest standard la următorul nivel.

  Bosch a ajuns la CES 2019 unde a prezentat noul său sistem pe care l-a denumit Perfectly Keyless. Deși mutarea de la o cheie fizică la o aplicație pe smartphone poate părea că este o vulnerabilitate pe care infractorii cibernetici o pot exploata, Bosch spune că, din contră, aplicația este mai dificil de compromis.

  Perfectly Keyless stochează o cheie digitală direct pe dispozitivul smartphone al clientului, prin intermediul unei aplicații special dedicate acestui proces. Atunci când șoferul se apropie de vehicul, aplicația digitală de gestionare a cheilor se conectează, prin Cloud, la senzorii echipați pe vehicul, iar senzorii transmit o comandă către unitatea de control pentru a debloca ușile.

  Bosch oferă asigurări că această tehnologie este la fel de sigură precum tehnologia de recunoaștere a amprentelor. Nu există nicio modalitate prin care cineva poate să deschidă vehiculul dacă senzorii nu recunosc cheia digitală, ori dacă smartphone-ul nu se află în aria de acțiune stabilită prin aplicație.

  Acest sistem este inedit prin faptul că șoferul nu trebuie să scoată smartphone-ul, să îl deblocheze sau să îl țină într-o anumită poziție pentru a debloca ușa mașinii. Deoarece informația se propagă prin cloud, senzorii citesc cheia digitală, dacă dispozitivul se află în buzunarul șoferului, în geantă sau oriunde în apropierea vehiculului. În acest sens, Perfectly Keyless se evidențiază față de ceilalți competitori, care oferă sisteme similare. Bosch spune că acest sistem este similar cu cel folosit de Tesla, la înlocuirea cheii pentru Tesla Model 3.

  Bosch spune că această tehnologie va intra în producție abia în anul 2021, fără a dezvălui compania de automobile care va integra această tehnologie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.