Google Chrome țintește adresele URL înșelătoare

Mădălina Gănescu
- 1.02.2019, 10:32 în Online
9

SHARES
Google Chrome țintește adresele URL înșelătoare

Atacatorii folosesc constant tactici de phishing să fure credențiale și informații de la utilizatori. Pentru a proteja consumatorii de internet, Google Chrome țintește adresele URL înșelătoare.

Google adaugă o funcție în Chrome care ajută la filtrearea site-urile cu URL-uri asemănătoare cu site-urile web populare. Când un URL este nesigur, Google Chrome te avertizează.

Această funcție este testată încă de când s-a lansat Chrome 70. Când este activată, aceasta urmărește URL-urile scrise greșit, care se apropie de alte URL-uri ale website-urilor cunoscute.

Cel mai vechi truc de phishing este să determini utilizatorii să intre pe un site înșelător folosindu-te de asemănarea cu originalul. Acesta poate face asta fie accidental, fie dând click pe un link. Noua extensie Google Chrome va schimba acest lucru.

Google Chrome țintește adresele URL înșelătoare

Spre exemplu, tastând „gooogle.com” va activa un banner care sugerează că probabil doreai să scrii ”google.com”.

Există escroci care se folosesc de aceste detalii pentru a intra în posesia datelor utilizatorilor. Încă nu știm clar cât de avansată va fi această funcție Google Chrome. Dar important este că gigantul începe cu domeniile cunoscute și domeniile cu engagement foarte mare.

Google Chrome look alike

O dată instalată, acest nou mecanism va afișa o fereastră sub bara de adrese Chrome. Prin aceasta, Google întreabă utilizatorul dacă intenționează să scrie și să acceseze acea adresă URL. Pe care Chrome o consideră periculoasă din cauza asemănării.

Utilizatorii pot deja să activeze funcția de la acest link >>> chrome://flags/#enable-lookalike-url-navigation-suggestions. Google declara că funcția va fi gata până la finalul lunii ianuarie. Totuși, nu știm nimic despre data de lansare.

Cât de mare va fi impactul noii extensii, rămâne de văzut. Cert este că fiecare mână de ajutor contează. Iar o atenționare cu privire la URL-urile înșelătoare e binevenită. Google ar putea să mai lucreze la design, să atragă și mai mult atenția. Dar, poate o să vedem asta în varianta finală a funcției.

Abonează-te la YouTube Noobz 

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!