More

  Platforma Google Plus dispare pe 2 aprilie

  Platforma Google Plus dispare pe 2 aprilie pentru toți utilizatorii. Google închide toate conturile și paginile de pe platforma considerată cândva răspunsul la Facebook.

  Serviciul se va închide în aprilie, la 6 luni după ce gigantul a anunțat că accelera închiderea Google Plus. Asta din cauza unei vulnerabilități de securitate care a afectat 52,5 milioane de utilizatori.

  Google Plus era programată inițial să se închidă în august 2019. Dar în octombrie 2018 Google a anunțat că vulnerabilitatea ia amploare. Acest lucru afectând milioane de conturi.

  David Thacker, Președinte Product Management Google declară:

  ”Nici o terță parte nu a compromis sistemele noastre. Și nu avem dovezi că dezvoltatorii de aplicații care au acces timp de 6 zile știau de asta. Sau că s-au folosit de ea în vreun fel”.

  Platforma Google Plus dispare pe 2 aprilie – nu mai e cale de întoarcere

  Bug-ul care era o amenințare a fost ascuns. Acesta permitea unor designer de aplicații de la terți să acceseze anumite informații personale de pe profiluri. Asta fără consimțământul utilizatorilor.

  Google a decoperit eroarea în aceeași perioadă în care Facebook a întâmpinat scandalul Cambridge Analytica.

  Google spune că o parte dintre funcții vor fi dezactivate chiar de săptămâna viitoare. În data de 4 februarie, platforma nu va mai accepta profiluri noi, pagini, comunități sau evenimente. Din 7 martie, comentariile vor fi scoase și din alte site-uri.

  În martie moderatorii Google+ Community vor primi funcții prin care să descarce datele. Aceșta vor putea primi inclusiv fotografiile pentru fiecare postare din grup.

  Pe 2 aprilie, Google Plus va fi închis definitiv. Dacă nu ai un cont G Suite, nu vei mai putea accesa Google Plus și toate datele vor fi șterse.

  Ești utilizator activ Google Plus? E bine să îți faci timp să descarci toate datele tale de pe platformă.

  Abonează-te la YouTube Noobz 

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here