More

  Dacă renunți la Facebook ești mai fericit și mai liniștit

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă renunți la Facebook ești mai fericit și mai liniștit! Cel puțin așa spune un nou studiu numit ”The Welfare Effects of Social Media”.

  Studiul arată că atunci când erau deconectați de la Facebook, oamenii știau mai puține despre politică. De asemenea, unii erau mai puțin afectați de discursurile politice extreme.

  Hunt Allcott, profesor de economie la New York University a condus studiul. Participanții au avut vârste cuprinse peste 18 ani. Și participau cel puțin 15 minute pe zi pe platformele social media. Peste 3000 de persoane au participat la cercetare. Studiul are la bază chestionare cu privire la rutina zilnică, bunăstarea mentală și cunoștințele politice.

  Participanții au încetat să mai folosească Facebook. În schimb au continuat să utilizeze Messenger.

  Rezultatele după o lună de experiment sunt interesante. Interesul oamenilor pentru policită a scăzut. De asemenea, participanții spun că au avut parte de o oră în plus pe zi pentru ce îi face fericiți. Tot acest timp a fost petrecut cu cei dragi sau vizionând programe la TV.

  Dacă renunți la Facebook ești mai fericit și mai liniștit

  Studiul arată că dezactivarea Facebook a avut un efect pozitiv asupra oamenilor. Totuși, nu același lucru e valabil și când vine vorba despre starea de relaxare mentală.

  ”Acesta este doar unui dintre multele studii pe această temă. Și așa ar trebui tratat.” Este părerea unui reprezentant Facebook într-o declarație pentru Times. Acesta susține că Facebook are beneficii majore pentru utilizatori. ”Și orice discuție de rău despre social media nu trebuie să ascundă că îndeplinește nevoi profunde și răspândite.”

  Creșterea social media aduce și bine și rău. Pe de o parte optimism despre potențialele beneficii sociale. Pe de altă parte, îngrijorări despre pericole precum dependența și polarizarea politică.

  Tu ai putea să renunți la Facebook măcar o lună de zile? Ai avea curajul să participi la un astfel de studiu? Spune-ne părerea ta în comentarii.

  Abonează-te la YouTube Noobz 

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.