More

  Cu Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router în Europa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cu Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router ai internet fără griji în vacanță, pe orice dispozitiv. Sunteți deja la curent cu turul nostru în Europa. Îl puteți urmări pe YouTube Noobz în secțiunea #10țări #14orașe #20zile. Dar poate vă întrebați cum am rezolvat problema internetului în tot acest circuit cu mașina.

  Am luat una bucată cartelă cu internet în roaming Orange și una bucată Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router, iar din ele am făcut magie.

  Astăzi vă vorbesc despre routerul wireless mobil Nighthawk LTE Mobile Hotspot. Într-un articol separat, vă spun mai multe despre internetul în roaming de la Orange. De ce trebuie să țineți cont prin țările în care mergeți și cum a fost experiența noastră. Pentru că am călătorit atât în țări care sunt în Uniunea Europeană, cât și în țări care nu sunt.

  Dacă alegeți să mergeți pe urmele noastre într-un tur în Europa, acordați câteva minute acestui articol. Merită!

  Cu Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router – Cum îl activezi

  Ai nevoie de o cartelă de date mobile. Pentru că și eu și Cristi suntem abonați Orange, am optat pentru o cartelă tot de la operator. Am ales opțiunea cu 10 euro roaming pentru 30 de zile și 20 euro credit.

  Nu știam cum este conexiunea la internet în locurile în care ne cazam. Iar pentru că aveam destul de mult de muncă, am zis să nu riscăm și să ne luăm din timp măsuri de precauție.

  Să urci un vlog pe YouTube ai nevoie între 1GB și 2GB, depinde de dimensiunea acestuia. La care se adaugă aplicația Waze sau Google Maps pentru traseele pe care am mers. Ca să nu mai spun de Facebook, Instagram și articolele pe care le-am scris din mașină, direct de pe Note9. Cu alte cuvinte, cu cât mai mulți gigabiți de date, cu atât mai fericiți suntem.

  Aveam nevoie de un dispozitiv de pe care să facem hotspot la telefoane, laptopuri și GoPro Fusion. Iar varianta cea mai bună și mai fiabilă a fost Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router.

  Desigur, puteam să facem hotspot și de pe telefoanele personale. Dar asta înseamna să epuizăm constant bateriile și să ținem cel puțin un telefon dedicat pentru asta. Atât eu, cât și Cristi aveam nevoie să ținem cartela cu număr în telefon și ambii am avut un orgoliu: ”ba pe-a ta!”. Așa că am ajuns la un numitor comun și am ales Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router.

  Cu Netgear Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router – Cum conectezi dispozitivele la el

  Nu intru în detalii tehnice, pentru asta există pagina de produs de pe site-ul Netgear.com. Îți spun doar atât! Vrei viteză rapidă pentru descărcare, streaming și distribuire media?  Dar nu doar acasă, ci oriunde te-ai afla? Netgear a lansat dispozitivul ideal pentru asta.

  Da, știu sună a reclamă formularea. Dar pe noi chiar ne-a ajutat extrem de mult această jucărie.

  Să vă spun cum vă conectați la Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router să aveți internet. Pașii sunt foarte simpli.

  Prima etapă ține de Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router

  Prima dată introduci cartela de date mobile în dispozitiv. Apoi, pornești dispozitivul ținând apăsat butonul de on/off. Se va aprinde un beculeț roșu, care va pâlpâi constant până se va face albastru, iar apoi, pe ecranul rotund se vor afișa toate datele necesare.

  Pe partea stângă dunga pentru nivelul bateriei. Pe partea dreaptă dunga pentru transferul de date. În interiorul cercului, este afișat operatorul de telefonie mobilă, nivelul de semnal, rețeaua și parola.

  A doua etapă de conectare ține de telefon/tabletă/laptop sau ce alt dispozitiv vrei să aibă acces la internet

  Trebuie să mergi la setările de internet. Să cauți rețeaua wireless care este afișată pe Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router. Vei avea două opțiuni, dintre care una 5G. Eu am optat pentru rețeaua simplă. Selectezi rețeaua, introduci parola și te conectezi.

  Am plecat din București – România cu destinația Belgrad – Serbia

  Plecați de pe 17 februarie 2019, ne-am întors pe 07 martie 2019. Cu 2 zile mai devreme decât planificasem inițial. Iar asta pentru că era musai să ajungem la lansarea Samsung Galaxy S10 în România.

  Ne-am conectat telefoanele la Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router încă din fața blocului, înainte să plecăm. Internetul Orange a zbârnâit până dincolo de granița cu Serbia. Pentru că am mers o porțiune bună de drum pe malul Dunării, am beneficiat de semnal peste 40 de km în Serbia.

  Ca orice călător ce stă în dreapta în mașină când călătorește, am abuzat de internet. Și bine mi-a fost. M-am uitat la filme pe Netflix, am urcat poze și filmulețe pe Instagram și pe Facebook. Și am răspuns la email-uri.

  Neplăcerea și surpriza a intervenit în Serbia. Recunosc, e și vina noastră că nu ne-am pregătit pentru asta. Dar mai ales pentru că nu am documentat subiectul ”semnal la telefon și la internet” în Serbia. Acum știm și vă informăm și pe voi.

  Dacă ați urmărit episodul din Belgrad – Serbia

  Știți că internetul Orange nu merge deloc acolo. Sau cel puțin așa a fost în cazul nostru. Dacă vrei internet acolo, te conectezi la wireless, dacă ai noroc, în diferite locații. Sau mai există varianta să cumperi cartelă de la operatorii locali. Un euro costă să o cumperi goală, iar în funcție de câți gigabiți de net ai nevoie, plătești suplimentar.

  Noi am avut o conexiune bună la internet la cazare și nu am cumpărat cartelă de la sârbi. În plus, există o rețea wireless în Belgrad la care te poți conecta gratuit în cicluri de 15 minute.

  Așadar, am folosit Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router pe ruta București – Serbia. Apoi, l-am lăsat să se ”odihnească” 24 de ore. Oricum ne aștepta un drum lung în care îl puteam pune la treabă. Ca să nu mai zic că dacă nu ești tentat să stai prea mult pe internet, te bucuri considerabil de împrejurimi. Așa că, am văzut și partea plină a paharului.

  În tot circuitul nostru în Europa am trecut prin 10 țări. Zic 10 pentru că am intrat de 2 ori în Franța și ne-am cazat în orașe diferite. Am fost în Serbia, Croația, Slovenia, Italia, Franța, Spania, iar Franța, Germania, Austria și Ungaria. Am vorbit în vlogurile de pe YouTube în special despre experiența de travel. Dar mai puțin despre accesul la internet.

  Când am ieșit din Serbia și am intrat în Croația

  Am fost nevoiți să căutăm manual rețeaua de telefonie mobilă la care ne puteam conecta. Orange, ca orice alt operator, în funcție de țara în care te afli, poate folosi infrastructura unui operator local.

  În Franța, de pildă, Orange are propria infrastructură, iar în Marsilia a zbârnâit rețeaua. Cu Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router ne-am uitat la filme noaptea și am stat conectați permanent la internet.

  Căutarea rețelei manual s-a aplicat și în Slovenia, Spania, Germania, Austria și Ungaria. Dintre toate țările și orașele prin care am trecut, provăcarea a fost doar în Serbia. Apoi, toate țările, mai puțin Ungaria, erau membre UE și aflate în spațiul Schengen. Astfel, lucrurile au fost din ce în ce mai simple. Și avantajele din ce în ce mai mari.

  Nu am testat internetul prea mult în zona rurală din țările vizitate. Asta pentru că nu prea a fost cazul. În principal am fost în orașe mari. Doar în Italia am fost într-o comună, numită Aquafredda. Semnalul la internetul Vodafone de la cazare nu prea ne ajuta, așa că ne-am bazat pe rețeaua Orange și pe Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router.

  Cu Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router – Cum cauți manual rețeaua la care să te conectezi

  Prima dată, caută rețeaua wireless afișată pe ecranul Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router. În cazul meu erau rețelele NTGR_053A sau NTGR_053A_5G.

  Conectează-te la una dintre ele. Apoi, intră pe m1login.net și autentifică-te cu username-ul ”admin” și parola ”password” (stabilite by default).

  Mergi la Settings – Advanced Settings – Cellular și selectează Network Mode din Manual în AUTOMATIC (AUTO). Conectează-te la rețeaua disponibilă din listă. Aceasta va depinde de acordul pe care îl are Orange (sau operatorul tău) cu operatorii locali. Asta dacă ești în străinătate.

  Dacă ești în România sau stai pentru o vreme îndelungată într-o singură țară, nu e atât de complex. În România Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router se conectează automat la rețeaua Orange (sau a operatorului tău). În străinătate se conectează automat la rețeaua prestabilită.

  O să mai folosim Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router

  Îl luăm cu noi și în mini-vacanțele prin România. Pentru că ne-am propus să vizităm mai des regiunile de poveste din țara noastră. Așadar, îl vom pune la încercare și la munte și la mare. La țară și la oraș, în Moldova sau Ardeal.

  Ne puteți scrie întrebările în comentarii. Iar dacă vreți să testăm ceva în mod deosebit la dispozitiv, așteptăm să ne spuneți. Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube Noobz pentru vlogurile din vacanțe și pentru review-urile din tehnologie. Ne găsiți și pe Facebook și Instagram, unde ne puteți da un like și un follow.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.