More

  Orange Roaming pe abonament și PrePay în Europa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Suntem într-o eră în care poți sta fără mâncare o zi, dar nu și fără internet. Când am planificat turul #10țări #14orașe #20zile în Europa, în cap de listă s-a aflat conexiunea la internet. Ne-am luat timpul necesar să documentăm tarifele de roaming prin Orange înainte de plecare. Și, iată-ne cu Orange Roaming pe abonament și PrePay în Europa.

  Socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă. Astfel, multe lucruri despre conexiunea la internet le-am descoperit la fața locului. La unele situații ne așteptam – spre exemplu în Serbia. Altele, ne-au surprins extrem de plăcut – vezi Franța.

  Am avut la noi o cartelă cu internet în roaming Orange. Am ales opțiunea cu 10 euro roaming pentru 30 de zile și 20 euro credit. Aceasta a fost dedicată încărcării conținutului pe Internet. După cum ați văzut, am lucrat constant. Numai să urci un vlog pe YouTube necesită peste 1GB de internet.

  La care se adaugă back-up-ul zilnic de date din telefoane. Pentru că, miile de fotografii realizate nu trebuie să se piardă. Despre stocarea fotografiilor și back-up de la distanță, vă spune Cristi într-un articol separat. Noi folosim soluția NAS Synology DS218, pe care o ținem acasă.

  Revenind! Separat, atât eu, cât și Cristi, am avut internetul în roaming inclus în abonamentul Orange. Eu am avut la plecare 16GB de internet, Cristi 8GB. După 20 de zile de călătorie, amândoi ne-am întors cu GB în roaming SEE. Spre exemplu, luna aceasta mai am disponibili 5GB, pe care îi păstrez pentru o escapadă în Bulgaria.

  Orange Roaming pe abonament și PrePay în Europa – Ce trebuie să știi din capul locului 

  Operatorul de telefonie mobilă la care ești abonat, în cazul nostru Orange, are operatori parteneri în diferite țări. Se poate să beneficiezi de semnal bun în roaming, se poate să nu. Iar asta pentru că totul depinde de infrastructura operatorului local.

  Înainte de plecare, am intrat pe site-ul Orange România și am analizat țară cu țară beneficiile. Ne-am documentat cu privire la parteneri și ce tarife se aplică din primul moment. Ne-am obișnuit din timp cu gândul că ”Nu toți operatorii parteneri oferă toate serviciile”. Așa încât, am eliminat din ecuație un stres care ar fi putut să apară.

  Internetul roaming în Serbia e aproape inexistent

  Aflați asta din articolul Cu Netgear Nighthawk LTE Mobile Hotspot în Europa, care vine mâine. Operatorul de telefonie mobilă la care ești abonat nu e de învinovățit. Trebuie doar să analizezi din timp situația și să iei cele mai bune decizii pentru tine.

  În Belgrad, nu numai că nu aveam acces la internetul roaming, nici semnal la telefon nu am prins. Da, rețeaua parteneră Vip se apărea în căutări, dar nu ne puteam conecta la ea.

  Normal trebuia să putem primi apel, să inițiem, SMS-urile să nu fie o problemă și să ne bucurăm și de Internet. Nu a fost să fie!

  Pentru că am stat doar o zi în Serbia, ne-am orientat rapid și am folosit internetul wireless. Există o rețea la care te poți conecta gratuit în cicluri de 15 minute. Iar internetul fix, chiar dacă nu e cel mai bun, există. În Serbia ne-am întors un pic în timp, cam la anul 2006 în România ca infrastructură de internet. Pentru apelurile vocale și video, am apelat la WhatsApp și Messenger.

  În schimb, cât am mers pe malul Dunării în Serbia, internetul Orange a zbârnâit. Pe o distanță de peste 40 km, m-am uitat la filme pe Netflix și am stat pe Facebook și Instagram. Ce face orice pasager care stă în dreapta când călătorește.

  Orange Roaming pe abonament și PrePay din Croația până înapoi acasă

  Din Croația lucrurile se îmbunătățesc considerabil. Croația se află în Spațiul Economic European (SEE). Ca de altfel și celelalte țări pe care le-am străbătut mai departe. Slovenia, Italia, Franța, Spania, Germania, Austria și Ungaria.

  Pentru călătorii frecvenți sau care utilizează majoritar serviciile în roaming SEE

  Există o listă de tarife care se aplică pentru călătorii frecvente sau utilizare majoritară a serviciilor în roaming SEE. Dacă ai o opțiune de roaming activă, tarifele* se aplică după consumarea beneficiilor incluse în oferta ta.

  Dacă nu ai beneficii incluse, tarifele se aplică din primul moment. Orange explică foarte clar toate aceste amănunte pe site. În mod normal, așa ar trebui să fie la toți operatorii. Dar informați-vă din timp, să nu aveți surprize.

  Din ianuarie 2019 limita de consum a internetului în roaming SEE s-a modificat. Limita de consum a internetului în roaming SEE fără cost suplimentar a crescut. Asta ca urmare a modificării costului de roaming reglementat în Regulamentul European. De la 6 euro (fără TVA)pentru 1 GB, acum costul este de 4.5 euro (fară TVA) pentru 1 GB. Mai pe larg găsiți informații aici.

  Dacă folosești frecvent serviciul de roaming în zona SEE, te bucuri de tarife avantajoase. De exemplu:

  – 30 de minute de apeluri efectuate către țari din SEE costă 1.14 euro, TVA inclus

  – pentru 500 MB trafic de internet vei avea un cost de 2.7 euro, TVA inclus

  În Italia ni s-a întâmplat o situație interesantă

  Prietenii la care am fost cazați aveau internet Vodafone în casă. Nu știu cum se face, dar semnalul era foarte slab. Motiv pentru care am zis să încercăm cartela Orange. Știam din România că Orange are 4 parteneri acolo: TIM, Wind, Tre și Vodafone.

  Ne-am conectat la Wind. Atât viteza de download, cât și de upload au fost foarte bune. Nu am pierdut semnal, nu am pierdut mult timp să lucrăm. Ceea ce a rezultat în mai mult timp petrecut cu cei dragi și mai multe locuri de vizitat.

  Acum 2 ani, când am fost în Italia, am folosit exclusiv internetul Vodafone. Experiența a fost, din păcate, nefericită. Bine că la acel moment nu produceam vloguri și nu era necesar upload-ul pe internet. De data aceasta, ne-am pregătit, să nu fim luați prin surprindere.

  Internetul Orange în Franța a fost vis

  Experiența de călătorie în Marsilia ne-a lăsat cu un gust amar. O să aflați mai mult sâmbătă, din vlogul de acolo. În schimb, internetul Orange din oraș a fost peste așteptări. De fapt, pe tot traseul în care am călătorit prin Franța spre Spania nu am avut probleme. Excluzând, desigur, tunelurile pe distanțe de la 600 metri în sus. Pentru că, da, Franța are tuneluri, tată, nu se încurcă deloc.

  Viteza de download în centrul Marsiliei era de 60 Mbps și 30 Mbps upload. Asta în condițiile în care pe rețeaua fixă Digi de acasă, în România, raportul e cu câțiva Mbps mai scăzut. Și dat fiind că avem un abonament Fiberlink 1000. În Franța, Orange e partener și cu Bouygues și SFR. Nu am testat, pentru că nu era cazul.

  În Spania am avut cel mai mult de lucru online

  Am fost la Mobile World Congress 2019. De fapt, în jurul acestui eveniment am și construit turul în Europa. Am avut de încărcat multe fotografii online și de făcut back-up de date pe NAS-ul din România. Ca să nu mai spun de vlogurile pe care le-am încărcat pe YouTube în timpul în care ne aflam în trafic.

  Spre exemplu, interviul cu Mark Notton de la Samsung a fost încărcat într-o oră și jumătate. În timp ce eram în drum spre Valencia. A avut peste 1GB dimensiune. Upload-ul a decurs normal, am publicat materialul când ne-am propus și ne-am văzut de odihnă.

  Aveți toate informațiile necesare pentru internetul roaming SEE Orange pe site-ul operatorului. Chiar vă recomand să le analizați și să aflați din timp ce surprize vă pot aștepta. Vă spun, când nu ai așteptări și ești pregătit, te stresezi mai puțin. Iar lucrul acesta te ajută să te bucuri mai mult de experiențe.

  Orange Roaming pe abonament și PrePay – Limita maximă în roaming SEE de care să ții cont

  Poți utiliza o parte din resursele naționale de internet și in Roaming în SEE. Conform limitei de date internet maxime, care se calculeaza pe baza forumulei:

  – valoarea ofertei în euro ( fără TVA) împărțit la 4.5 euro (tarif fara TVA reglementat pentru traficul internet). Rezultatul se înmulțește cu 2.

  Cred că ați înțeles ideea roamingului SEE. Așa că nu vă spun mai multe. O să vă las aici link către Ghidul de Roaming prin Abonament și Ghidul de Roaming PrePay. Consultați-le! O să vă ajute. Știu că e puțin plictisitor să lecturezi, dar informația e putere.

  Ne-am propus să călătorim mult la Noobz. Să vizităm toată România și cât mai mult din țările de pe Pământ. Așa că, o să ne mai auziți vorbind de internet în roaming, roaming SEE. Când o să mergem pe alte continente, o să vorbim și despre internetul de acolo.

  Spre exemplu, Indonezia are o populație de peste 264 de milioane de oameni. Dar când vine vorba de internet, sunt destul de multe provocări acolo. Discutăm mai multe la momentul potrivit.

  Așteptăm întrebările și recomandările în comentarii. Dacă aveți sugestii de testare sau vreți să vorbim despre un anumit produs/serviciu la Noobz, lăsați-ne un mesaj. Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube Noobz. Lăsați un like pe Facebook și follow pe Instagram, pentru că postăm și acolo lucruri interesante.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.