More

  Vânzările de smartphone-uri scad și în 2019 [Studiu IDC]

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vânzările de smartphone-uri scad și în 2019, arată un nou studiu IDC. Piaţa de smartphone-uri trece prin schimbări majore. Se întâmplă asta pentru al treilea an consecutiv.

  Estimările arată că vânzările de telefoane din acest an vor continua declinul început în  2017. La nivel global se preconizează o scădere cu 0,8% în 2019, la 1,39 miliarde de unităţi. Așa arată un studiu al companiei de cercetări International Data Corporation (IDC).

  Analiştii estimează că în a doua jumătate a anului piața smartphone-urilor va începe să îşi revină. Până în 2023 vom asista la un volum de 1,54 miliarde de smatphone-uri livrate.

  Vânzările de smartphone-uri scad și în 2019

  Potrivit acestui studiu IDC, 6,7 milioane de unităţi vor fi compatibile cu reţeua 5G (0,5% din piaţă), 1,33 de miliarde vor fi 4G (95,4%) şi 57,5 milioane cu 3G (4,1%). Din cele 1,39 miliarde de telefoane estimate că se vor vinde în 2019.

  Ponderea telefoanelor 5G în totalul pieţei din anul 2023 va creşte la 26% (401,3 milioane de unităţi). Telefoane cu 4G vor avea 71,7% din total (1,1 miliarde de telefoane), iar cele cu 3G vor avea o cotă de 2,2%. Echivalent unui volum de 34,6 milioane de smartphone-uri vândute.

  Ryan Reith, vice-preşedinte IDC pe programul Worldwide Mobile Device Tracker:

  Cea mai mare întrebare care rămâne fără răspuns este ce anume va aduce industria smartphone-urilor înapoi pe creştere. Nu există nicio îndoială că avansul industriei a încetinit din motive deja identificate. Vorbim despre cicluri de înlocuire a telefoanelor mai lungi, o piață plină de provocări în China și probleme de natură geopolitică. Dar este puțin probabil să trecem cu vederea posibilitățile unor progrese tehnologice importante care sunt la îndemână, reţeaua 5G probabil fiind cel mai semnificativ”.

  Specialiștii se așteaptă anul acesta la un nou nivel de inovații tehnologice. O dată cu lansarea smartphone-urilor pliabile și a celor cu 5G. Toată agitația industriei creată în jurul 5G este încă la un stadiu incipient, dar se așteaptă să se accelereze rapid. În special după ce va avea loc upgrade-ul la noua rețea. De altfel, IDC se așteaptă ca unul din patru smartphone-uri vândute la nivel global până în 2023 să fie compatibil cu rețeua 5G.

  Sangeetika Srivastava, analist principal IDC Worldwide Mobile Device Tracker:

  „Deși dezvoltarea 5G și a telefoanelor pliabile nu au trecut încă de testul consumatorilor, 2019 va fi cu siguranță anul modernizărilor pe piața smartphone-urilor”.

  ABONEAZĂ-TE LA YOUTUBE NOOBZ

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.